REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvos mokyklose dėl išaugusio sergamumo mokinių atostogos bus pailgintos viena savaite ir truks nuo spalio 5 iki 18 dienos. 

Maskvos mokyklose dėl išaugusio sergamumo mokinių atostogos bus pailgintos viena savaite ir truks nuo spalio 5 iki 18 dienos. 

REKLAMA

Atitinkamą įsaką pasirašė Rusijos sostinės meras Sergejus Sobianinas.

„Remdamasis sanitarijos gydytojų rekomendacijoms ir atsižvelgdamas į didėjantį sergamumą peršalimo ligomis bei augantį naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų skaičių, priėmiau sprendimą pailginti rudens atostogas iki dviejų savaičių ir paskelbti jas vienu metu visose sostinės mokyklose“, – antradienį savo tinklaraštyje parašė S. Sobianinas.

Pasak jo, atostogų metu pamokos nuotoliniu būdu nevyks.

„Tačiau moksleiviai, pasitelkę elektroninę mokymosi sistemą „Maskvos elektroninė mokykla“, galės pasikartoti jau išnagrinėtą ar, esant norui, naują medžiagą“, – rašė meras.

Spalio 5–18 dienomis taip pat neveiks vaikų laisvalaikio centrai. 

S. Sobianinas paragino mokinių šeimas išnaudoti šias atostogas kaip galimybę sumažinti sergamumą ir apsaugoti sveikatą.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai prašau tėvų paaiškinti savo vaikams, kad atostogas geriausia praleisti namuose ar vasarnamyje, o eiti pasivaikščioti geriau į kiemą ar artimiausią parką. Nereikėtų dėl pramogos lankytis prekybos centruose ir važinėti viešuoju transportu“, – rašė meras.

REKLAMA

Anot S. Sobianino, sostinėje nemažą dalį užsikrėtusiųjų koronavirusu sudaro vaikai, nereta sergantys besimptome COVID-19 forma.

„Grįžę namo jie labai lengvai perduoda virusą tėvams ir pagyvenusiems šeimos nariams, kurie serga gerokai sunkiau“, – perspėjo meras.

S. Sobianinas taip pat pranešė, kad Maskvos darželiai toliau dirbs įprasta tvarka, juose nebus įvedamas karantinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų