REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aleksejų Navalną paleido iš ligoninės

Rusijos politikas Aleksejus Navalnas buvo išleistas iš ligoninės Berlyne, skelbiama vokiečių ligoninės „Charite“ pranešime.

Rusijos politikas Aleksejus Navalnas buvo išleistas iš ligoninės Berlyne, skelbiama vokiečių ligoninės „Charite“ pranešime.

REKLAMA

„Paciento būklė tiek pagerėjo, kad jis buvo išrašytas iš stacionaro. Aleksejus Navalnas praleido „Charite“ 32 dienas, iš jų 24 jis praleido reanimacijoje. Sprendžiant iš dabartinės paciento būklės, gydantys medikai mano, kad jo visiškas pasveikimas yra įmanomas. Tačiau kol kas dar anksti vertinti potencialias ilgalaikes šio sunkaus apnuodijimo pasekmes“, – rašoma „Charite“ pranešime. 

Garsiausias Rusijos opozicijos politikas  A. Navalnas blogai pasijuto rugpjūčio 20 dieną lėktuve, skrisdamas iš Sibiro į Maskvą. Iš pradžių jis dvi dienas praleido Rusijos ligoninėje, o vėliau buvo perkeltas į Vokietiją. 

Rugsėjo 2 dieną Vokietijos pareigūnai, remdamiesi šalies kariuomenės laboratorijos išvadomis, paskelbė, kad A. Navalno organizme aptikta nuodų iš nervus paralyžiuojančių medžiagų grupės „Novičiok“ pėdsakų.

REKLAMA
REKLAMA

Tos pačios grupės medžiaga, kaip teigia Londonas, 2018 metais Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

REKLAMA

A. Navalno kolegos mano, jog šio uždrausto cheminio ginklo panaudojimas rodo, kad už apnuodijimą gali būti atsakinga tik Rusijos valstybė.

Kovos su korupcija fondo įkūrėjas Aleksejus Navalnas, kuris siekė tapti Rusijos prezidentu 2018-aisiais, buvo apnuodytas nauja Rusijos spec. tarnybų laboratorijose sukurta „Novičiok“ modifikacija, rašoma vokiečių leidinyje „Die Zeit“. Leidinio teigimu, politiką norėta nužudyti, tačiau, dėl sėkmingai sutapusių aplinkybių, to nepavyko padaryti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų