REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinėje Karalystėje dešimteriopai didinama bauda už saviizoliacijos reikalavimo nepaisymą, patvirtino vyriausybė.

Jungtinėje Karalystėje dešimteriopai didinama bauda už saviizoliacijos reikalavimo nepaisymą, patvirtino vyriausybė.

REKLAMA

Iki šiol ši bauda siekė 1000 svarų sterlingų, o nuo rugsėjo 28-osios už atsisakymą izoliuotis grės 10 000 £ bauda. Tiesa, tokia bauda galimai bus skirta ne visiems. Viskas priklausys ar baudžiamasis saviizoliacijos nesilaiko pakartotinai. Bus vertinamos ir saviizoliacijos aplinkybės, kur žmogus, nesilaikydamas saviizoliacijos, lanėkesi, rašo brusselstimes.com.

14 dienų saviizoliacijos reikalavimas galios ne tik grįžus iš koronaviruso paveiktų valstybių (Lietuva šiuo metu neįtraukta į valstybių sąrašą, iš kurių grįžus į JK privaloma izoliuotis), bei tiems, kuriems nustatytas teigiamas Covid-19 testas, taip pat su užsikrėtusiais žmonėmis kontaktavusiems asmenims.

Manoma, kad šiuo metu izoliuojasi tik 20 proc. visų tų, kurie privalo tai daryti.

Darbdaviams, kurie spaudžia pavaldinius ignoruoti saviizoliaciją, taip pat gresia piniginės baudos.

REKLAMA
REKLAMA

Socialiai remtini, mažas pajamas gaunantys ir iš namų dirbti negalintys, tačiau izoliuotis privalantys JK gyventojai gaus vienkartines 500 £ kompensacijas.

REKLAMA

Žmones, kurie privalo izoliuotis, nuolat tikrins NHS koronaviruso tikrinimo ir sekimo („Test and Track“) programos darbuotojai, tvarką užtikrinti padės policija ir savivaldybių pareigūnai.

Kontrolė griežtinama Covid-19 atvejų skaičiui šalyje ir toliau sparčiai augant. Šeštadienį nustatyti 4422 sergantys žmonės ir užregistruotos 27 šia liga sergančių žmonių mirtys.

Socialiniai kontaktai – pagrindinė užkrato plitimo priežastis.

Papildomos apsaugos priemonės ir griežta kontrolė taikoma siekiant išvengti karantino nacionaliniu mastu – tokio, koks buvo pavasarį.

Šaltinis: anglija.today

Apie tai, kaip Lietuvoje tikrinama, ar asmenys laikosi saviizoliacijoje – video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų