REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos televizija „Dožd“ pranešė apie jos žurnalistų sulaikymą Minske, kur jie rengė reportažus apie sekmadienį vykstančius Baltarusijos prezidento rinkimus.

Rusijos televizija „Dožd“ pranešė apie jos žurnalistų sulaikymą Minske, kur jie rengė reportažus apie sekmadienį vykstančius Baltarusijos prezidento rinkimus.

REKLAMA

„Mūsų korespondentai Vladimiras Romenskis ir Vasilijus Polonskis, taip pat operatorius Nikolajus Antipovas buvo sulaikyti Minske. Civilių drabužiais apsirengę ir kaukės dėvintys žmonės paguldė juos ant asfalto ir netrukus išsivežė nežinoma kryptimi“, – teigiama „Dožd“ pranešime.

Rusijos užsienio reikalų ministerija neilgai trukus pranešė, jog „Dožd“ žurnalistai Baltarusijos sostinėje buvo sulaikyti todėl, kad neturėjo akreditavimo.

"[Sulaikytų] žurnalistų buvimo vieta nustatyta, su jais viskas tvarkoje. Ambasada teikia jiems konsulinę pagalbą. To, kas įvyko, kodėl tokių veiksmų buvo imtasi, priežastis yra aiški – neturėta akreditavimo. Jis buvo būtinas, o jo nebuvo“, – paaiškino Rusijos URM oficiali atstovė Marija Zacharova.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, Rusijos ambasada Minske kontaktuoja su Baltarusijos institucijoms, kad rastų išeitį iš susidariusios situacijos.

Rusijos ambasada Minske pranešė, kad sulaikyti „Dožd“ žurnalistai yra Minsko Centrinio rajono policijos nuovadoje.

REKLAMA

Sekmadienį vakare Rusijos ambasada Minske pranešė apie planuojamą susilaikytųjų paleidimo ir deportavimo iš Baltarusijos.

„Rugpjūčio 9-ąją Rusijos ambasadorius Baltarusijoje Dmitrijus Mezencevas telefonu kalbėjosi su vidaus reikalų ministru Jurijumi Karajevu. Per pokalbį diplomatinės atstovybės vadovas išaiškino Rusijos televizijos „Dožd“ žurnalistų sulaikymo Minske detales. Savo ruožtu Karajevas informavo, kad artimiausiu metu žurnalistai bus paleisti ir privalės nedelsdami grįžti namo“, – pranešė Rusijos ambasados atstovas spaudai Aleksejus Maskaliovas.

„Dožd“ vyriausiasis redaktorius Tichonas Dziadko teigė, kad Minske sulaikyti žurnalistai bus perduoti Rusijos ambasadai tolesniam deportavimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų