REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukso kaina muša rekordus

Aukso kaina ir toliau muša rekordus, trečiadienį išlikdama didesnė nei 2 tūkst. JAV dolerių už unciją.

Aukso kaina ir toliau muša rekordus, trečiadienį išlikdama didesnė nei 2 tūkst. JAV dolerių už unciją.

REKLAMA

Tauriojo metalo kaina nuo 2020 metų pradžios ūgtelėjo daugiau nei 30 proc., o analitikai neatmeta tolesnio jo vertės augimo galimybės. 

Aukso, kaip pajamų išsaugojimo priemonės, patrauklumas didėja dėl prognozuojamos ilgesnės ekonomikos atsigavimo po krizės trukmės, sumažėjusių JAV iždo pajamų ir padidėjusios geopolitinės įtampos, rašo „Bloomberg“.

„Goldman Sachs“ ekspertai prognozuoja aukso kainos kilimą net iki 2,3 tūkst. JAV dolerių už unciją.

„Pagrindas tolesniam aukso kainų augimui yra parengtas, – teigė „Sprott“ analitikas Paulas Wongas. – Prieš akis mūsų laukia tolesnis valstybių viešųjų išlaidų augimas, pinigų ir skolinimo politikos priemonių išlaikymas kelerius metus, taip pat sudėtingas ekonomikos atsigavimas.“

Aukso kaina neatidėliotinų atsiskaitymų rinkoje trečiadienį sudarė 2 037,05 JAV dolerio už unciją – 0,9 proc. daugiau nei ankstesnės sesijos uždarymo metu. Prekybos metu kaina buvo pasiekusi rekordinį 2 039,93 JAV dolerio už unciją lygį.

Spalio mėnesio aukso ateities sandoriais prekiaujamas po 2 037,7 JAV dolerio už unciją, gruodžio ateities sandoriais – 2 049,4 JAV dolerio už unciją.

Sidabro kaina neatidėliotinų atsiskaitymų rinkoje padidėjo 2,3 proc. iki 26,61118 JAV dolerio už unciją – tai aukščiausia kaina nuo 2013 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų