REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasiūlė Vakarų stebėtojams atvykti į šalį stebėti respublikos vadovo rinkimų proceso.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasiūlė Vakarų stebėtojams atvykti į šalį stebėti respublikos vadovo rinkimų proceso.

REKLAMA

„Jei norite stebėti rinkimus – prašau, atvažiuokite rytoj. Mes neprieštaraujame. Mes nesislepiame. Tačiau mums nereikia parodyti pirštu, kaip gyventi. Mes žinome, kaip gyventi“, – sakė A. Lukašenka; jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

Jis pabrėžė, jog „kaimynai ir partneriai Vakaruose kartais vadovaujasi dvigubais standartais vertindami tai, kas vyksta Baltarusijoje, ypač rinkimų laikotarpiu“.

„Jie jau pradeda laidyti mums užuominas: žiūrėkit, kad viskas būtų demokratiška, kad gatvėse nebūtų susirėmimų“, – sakė A. Lukašenka.

Jis pasiūlė Europos šalims: „Reikia susitvarkyti pačioms. Ten problemų yra daugiausiai.“

„Bet, žinote, norisi paslėpti savo problemas už kaimyninių problemų širmos. Reikia badyti pirštu į kaimynus ir kitus. Tai irgi nesuveiks. Nebe tie laikai“, – pareiškė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame kontekste jis priminė apie susirėmimus per „geltonųjų liemenių“ demonstracijas Prancūzijoje ir pastarojo meto neramumus Jungtinėse Valstijose.

REKLAMA

„Matote, kas ten vyksta. Ten neapsieinama be ašarinių dujų. Pakritikuokite [prezidentą Donaldą] Trumpą (Donaldą Trampą), JAV dėl demokratijos stokos. Pabandykite įgelti Rusijai. Bijo. Ir tikriausiai jie vėl nusprendė treniruotis su Baltarusija. Nieko neišeis“, – sakė prezidentas.

Vis tik A. Lukašenka pažymėjo, kad „iš Vakarų partnerių yra ko pasimokyti, visų pirma verslo plėtros, naujų technologijų naudojimo – šią patirtį reikia nagrinėti ir įgyvendinti pas mus, o mes tai sėkmingai darome“.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) trečiadienį pareiškė, kad nestebės Baltarusijos prezidento rinkimų, nes laiku negavo kvietimo.

REKLAMA
REKLAMA

„ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro (ODIHR) direktorė Baltarusijos užsienio reikalų ministerijai pranešė, kad nesant kvietimo stebėti artėjančius prezidento rinkimus, ODIHR neleidžiama stebėti dabartinio rinkimų proceso“, – nurodė institucija.

Anksčiau ESBO Parlamentinė Asamblėja informavo savo kolegas iš Baltarusijos, kad dėl epidemiologinės padėties šalyje negalės siųsti stebėtojų į Minską per rugpjūčio 9 dieną vyksiančius prezidento rinkimus.

Baltarusijos Centrinės rinkimų komisijos (CRK) pirmininkė Lidija Jermošina savo ruožtu sakė, kad lėtėjant COVID-19 plitimui Minskas pakvies tarptautinių stebėtojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų