REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkmėnijos vyriausybė, kuri tvirtina, kad šioje uždaroje Centrinės Azijos valstybėje nėra nė vieno užsikrėtimo koronavirusu atvejo, pirmadienį rekomendavo gyventojams nešioti kaukes „nuo dulkių“.

Turkmėnijos vyriausybė, kuri tvirtina, kad šioje uždaroje Centrinės Azijos valstybėje nėra nė vieno užsikrėtimo koronavirusu atvejo, pirmadienį rekomendavo gyventojams nešioti kaukes „nuo dulkių“.

REKLAMA

Griežtai kontroliuojamos šalies valdžia taip pat paprašė žmonių laikytis mažiausiai 1 m socialinio atstumo, bet nepaaiškino, kam to reikia.

Pranešimas pasirodė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) delegacijai praėjusią savaitę atvykus į Turkmėniją su 10 dienų misija tirti šalies atsako į pandemiją.

Naftos turtinga buvusi sovietinė respublika yra viena iš kelių pasaulio valstybių, dar nepranešusių apie jokius COVID-19 atvejus.

Pirmadienį valstybinės informacijos agentūros paskelbtame pareiškime Sveikatos apsaugos ministerija sako, kad žmonės turėtų nešioti kaukes, nes ore yra „didelė dulkių koncentracija“.

REKLAMA
REKLAMA

„Primygtinai rekomenduojama visiems naudotis asmeninės apsaugos priemonėmis viršutiniams kvėpavimo takams apsaugoti“, – nurodo ministerija.

Pareigūnai taip pat paprašė turkmėnų atėjus iš lauko nebūti labai arti oro kondicionierių. Vasarą oro temperatūra Turkmėnijoje dažnai viršija 40 Celsijaus laipsnių.

REKLAMA

PSO kol kas neatsakė į elektroniniu paštu nusiųstą prašymą pakomentuoti šį pareiškimą.

Temperatūros tikrinimas

Sostinės Ašchabado gatvėse nedaug žmonių buvo su kaukėmis, bet didžiausias miesto turgus pirmadienį buvo uždarytas dezinfekcijai.

Į dvi kitas turgavietes buvo įleidžiami tik kaukes dėvintys žmonės. Pirkėjams prie įėjimų buvo matuojama temperatūra. Tokios priemonės retai reikalaujama dėl didelės dulkių koncentracijos, bet ji reguliariai visame pasaulyje taikoma užsikrėtimo koronavirusu atvejams pastebėti.

28 metų vyras, prisistatęs Nuri (Nurio) vardu, naujienų agentūrai AFP sakė nustebęs, kai kelių policija jį sustabdė ir pagrasino bauda už tai, kad jis buvo be kaukės.

REKLAMA
REKLAMA

Policininkas „galiausiai nusprendė neskirti baudos“, kai vyriškis savo automobilyje rado kaukę ir ją užsidėjo.

42 metų valstybės tarnautoja vardu Baili sakė, kad visų vyriausybinių agentūrų darbuotojų buvo paprašyta nešioti kaukes, bet koronavirusas kaip priežastis nebuvo paminėtas.

„Jie pasakė mums, kad tai pataria Sveikatos apsaugos ministerija, nes pasaulyje dėl prastų ekologinių sąlygų yra daug sergančių žmonių, – AFP sakė Baili. – Jie visiems organizacijoje išdalijo kaukes ir mums buvo pasakyta su jomis būti visą dieną.“

Viešojo transporto ir taksi vairuotojai veido apsaugas pirmą kartą užsidėjo praėjusį pirmadienį, kai atvyko PSO delegacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau būdavo matyti, kad policija ragina žmones nenešioti kaukių; veido apsaugos priemonių pastaruosius mėnesius nesimatydavo ir per masinius vyriausybės renginius, kurių kai kuriuose dalyvaudavo tūkstančiai žmonių.

PSO nuo birželio rekomenduoja žmonėms būti su kaukėmis viešajame transporte ir kitose vietose, kur neįmanoma laikytis fizinio atstumo.

Turkmėnų užsienio reikalų ministerija praėjusį mėnesį „netikromis naujienomis“ pavadino JAV ambasados perspėjimą amerikiečiams dėl galimų koronaviruso atvejų Turkmėnijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų