REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu, kai britai švelnina karantiną, kitos pasaulio šalys bandydamos išvengti antros koronaviruso bangos, jį griežtina. Suvaržymai grąžinami Serbijoje, Japonijoje, Australijoje. O štai Jungtinės Valstijos užfiksavo dar vieną antirekordą – daugiau nei 65 tūkstančius užsikrėtusiųjų per parą.

Tuo metu, kai britai švelnina karantiną, kitos pasaulio šalys bandydamos išvengti antros koronaviruso bangos, jį griežtina. Suvaržymai grąžinami Serbijoje, Japonijoje, Australijoje. O štai Jungtinės Valstijos užfiksavo dar vieną antirekordą – daugiau nei 65 tūkstančius užsikrėtusiųjų per parą.

REKLAMA

Su skaniu maistu lėkštėse ir šypsena veide. Taip restorano lankytojas Londone sveikina vienai dienai britų finansų ministro kėdę į padavėjo darbą išmainęs politikas Rishi Sunakas.

Jis – ne tik stebina restorano lankytojus, bet ir pristato maitinimo įstaigų gelbėjimo planą, kuriam birtų valdžia skyrė daugiau nei pusę milijardo eurų.

„Šiame restoranų tinkle dirba 6000 žmonių, 2000 jau grįžo iš prastovų, bet norėčiau, kad restoranas susigrąžintų ir tuos likusius 4000. Tai padaryti įmanoma tik jei žmonės eis valgyti į restoranus. Tad šiandien pristatome „Valgyk ir padėk“ programą, kuri užtikrina, kad kiekvienas rugpjūčio mėnesį restorane nuo pirmadienio iki trečiadienio valgysiantis ir daugiau nei 10 svarų išleisiantis asmuo gaus 50 procentų nuolaidą“, – sako finansų ministras Rishi Sunak.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministras sako, kad pagrindinis priemonės tikslas – paskatinti žmones restoranuose lankytis ne tik savaitgaliais, bet ir paprastomis dienomis, tad šia nuolaida ateinantį mėnesį britai naudotis galės neribotai, tiesa, jos restoranai ir kavinės netaikys alkoholiniams gėrimams. Beje, birtų valdžia skelbia apie dar vieną karantino švelninimo etapą.

REKLAMA

„Nuo šio savaitgalio menininkai, muzikantai, šokėjai galės rengti pasirodymus atvirose erdvėse. Jau leidome atsidaryti kirpykloms, o nuo pirmadienio paslaugas teikti galės grožio specialistai, SPA ir soliariumų centrai, tatuiruočių salonai. Gyvenimas pamažu grįžta į senas vėžes“, – pasakoja kultūros ministras Oliver Dowden.

Savo ruožtu Serbijos sostinėje Belgrade koronaviruso krizė jau tampa politine krize. Trečią vakarą iš eilės prie parlamento rūmų renkasi tūkstančiai žmonių ir protestuoja ne tik prieš vyriausybės veiksmus, kovojant su epidemija, bet ir prieš įtakingą prezidentą. Čia susirinkusių serbų plakatuose šmėžuoja užrašas, kad Aleksandras Vučičius – pavojingesnis už koronavirusą, tačiau priešingai nei du vakarus prieš tai, smurtas neprasiveržia.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžia atsisakė planų Belgrade grąžinti karantiną ir įvesti komendanto valandą, tačiau uždraudė didesnius nei dešimties žmonių susibūrimus. Be to, trumpinamas barų, parduotuvių ir kitų gausiai lankomų vietų Belgrade darbo laikas.

„Viskas gerai. Ši priemonė pasiteisins ir galbūt net padės numalšinti šiuos protestus“, – teigia Belgrado gyventoja Marija.

„Luktelkit. Jie uždraudžia susibūrimus, kai virusas vėl staiga išplito per rinkimus, kuriuos valdantieji atsisakė atidėti? Šios priemonės yra apgaulė, žmonių kankinimas“, – kalbėjo Belgrado gyventojas Dragisa.

Augant koronaviruso atvejų, suvaržymų imasi ir kitos šalys. Štai Australija paskelbė, kad dvigubai mažins į šalį parvykstančių žmonių skaičių. Honkongas ir vėl uždaro visas mokyklas, o Tokijo valdžia žada mokėti daugiau nei 4000 eurų išmokas naktiniams klubams ir barams, jei šie užsidarys dešimčiai dienų, mat būtent su pasilinksminimo vietomis yra siejama nauja užsikrėtimų banga šiame mieste.

Savo ruožtu Jungtinėse Valstijose nustatoma vis daugiau „Covid-19“ atvejų. Per pastarąją parą – daugiau nei 65 tūkstančiai. Vyriausiasis šalies užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci įspėja, kad valstijos turėtų kuo skubiau daryti pertrauką švelnindamos karantiną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų