REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

107-erių vyras išgyveno jau antrąją pandemiją

107-erių Delio gyventojas Mukhtaras Ahmadas per savo gyvenimą sugebėjo pasveikti nuo dviejų pandeminių virusų. Neseniai jis buvo išrašytas iš ligoninės po 17 dienų trukusio gydymo nuo Covid-19.

107-erių Delio gyventojas Mukhtaras Ahmadas per savo gyvenimą sugebėjo pasveikti nuo dviejų pandeminių virusų. Neseniai jis buvo išrašytas iš ligoninės po 17 dienų trukusio gydymo nuo Covid-19.

REKLAMA

Delyje su šeima gyvenantis vyras yra galimai vyriausio amžiaus mirtiną koronavirusą įveikęs asmuo Indijoje, rašoma „zeenews.india.com“. Garbaus amžiaus vyras praėjusį mėnesį pateko į ligoninę, kurioje praleido 17 dienų.

Skelbiama, kad M. Ahmedas Covid-19 infekcija užsikrėtė nuo savo sūnaus, kuris taip pat buvo gydomas ligoninėje. Pasveikęs senolis buvo apgyvendintas atskirai nuo savo šeimos ir laikosi socialinės distancijos taisyklių bei gydytojų rekomendacijų.

Paties vyro teigimu, jis jau buvo susidūręs su pandemija – tapo 1918-ųjų „Ispaniškojo gripo“ liudininku. 

Indija tapo trečia pasaulyje pagal nustatytų COVID-19 atvejų skaičių

Indija pirmadienį pranešė, kad šalyje užregistruota beveik 700 tūkst. koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, tad šiuo atžvilgiu šalis aplenkė Rusiją ir tapo trečiąja labiausiai pandemijos paveikta valstybe.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, šalyje nustatyti iš viso 697 358 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, iš jų 24 tūkst. – per pastarąją parą.

REKLAMA

Rusijoje iki šiol nustatyta daugiau kaip 681 tūkst. COVID-19 atvejų.

Indijoje patvirtintos 19 963 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirtys – daug mažiau negu kitose pandemijos smarkiai paveiktose šalyse. Pagal šios ligos aukų skaičių pasaulyje pirmauja JAV ir Brazilija.

Pandemija labiausiai paveikė Indijos didžiuosius mietus. Naujajame Delyje ir Mumbajuje nustatyta maždaug po 100 tūkst. užsikrėtimo atvejų. Sostinėje ši liga pareikalavo apie 3 tūkst., o Mumbajuje – beveik 5 tūkst. žmonių gyvybių.

Delyje buvo atidaryta nauja laikina 10 tūkst. lovų ligoninė COVID-19 pacientams; kiti miestai griežtina judėjimo suvaržymus, siekdami suvaldyti naujus užsikrėtimo atvejų pliūpsnius.

REKLAMA
REKLAMA

Keralos valstijos sostinė Tiruvanantapuramas nuo pirmadienio įvedė naujų karantino taisyklių: mieste nebekursuos visuomeninis transportas ir dirbs tik vaistinės. Šioje valstijoje, sulaukusioje pagyrimų už savo pastangas epidemijai valdyti, pastaruoju metu buvo užregistruota šimtai naujų COVID-19 atvejų.

2020-ieji be pasaulį jau sukrėtusios pandemijos gali atnešti ir biblinio masto tragediją – Rytų Afrikos, Artimųjų Rytų, Azijos ir net Rusijos pietiniuose regionuose pastebėti gigantiški spiečiai skėrių. Jie naikina pasėlius milžiniškose teritorijose – nuo Tanzanijos, Kenijos ir Somalio iki Pakistano, Indijos ir Kinijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų