REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieno Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančio regiono gubernatorius buvo areštuotas dėl įtarimų dalyvavus įvykdant kelias žmogžudystes, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.

Vieno Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančio regiono gubernatorius buvo areštuotas dėl įtarimų dalyvavus įvykdant kelias žmogžudystes, ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.

REKLAMA

Kinijos pasienyje esančio Chabarovsko krašto gubernatorius Sergejus Furgalas buvo areštuotas Chabarovske ir atskraidintas į Maskvą.

Tyrimų komitetas, kuris užsiima sunkių nusikaltimų tyrimu, paskelbė, kad S. Furgalas yra įtariamas dalyvavimu nužudant kelis verslininkus Chabarovsko regione ir gretimose teritorijose 2004–2005 metais.

Bulvarinis laikraštis „Komsomolskaja Pravda“ pranešė, kad byla yra susijusi su dviem nužudymais ir vienu pasikėsinimu nužudyti, o viena iš aukų yra buvęs S. Furgalo verslo partneris.

Rusijos televizijos parodė S. Furgalo areštą, kai agentai išlaipino 50 metų gubernatorių iš jo automobilio, apieškojo jį ir išsivežė.

REKLAMA
REKLAMA

S. Furgalas buvo sulaikytas netoli savo namų, kai rengėsi važiuoti į darbą, jo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ parašė gubernatoriaus spaudos tarnyba.

REKLAMA

Kaip nurodė Tyrimų komitetas, taip pat buvo areštuoti keturi iš įtariamų S. Furgalo bendrininkų.

Prieš tai, kai 2018-aisiais tapo Chabarovsko krašto gubernatoriumi, S. Furgalas kelerius metus buvo Rusijos liberalų demokratų partijos (LDPR) deputatas federaliniame parlamente. 2015–2016 metais jis vadovavo žemųjų parlamento rūmų Visuomenės sveikatos komitetui.

S. Furgalas 2018 metais gubernatoriumi buvo išrinktas kaip nacionalistų LDPR atstovas. Jis gavo 70 proc. balsų ir įveikė prezidentą Vladimirą Putiną remiančios valdančiosios partijos gubernatorių.

REKLAMA
REKLAMA

S. Furgalo spaudos tarnyba jo instagramo puslapyje, turinčiame per 230 tūkst. sekėjų, parašė: „Šiuo metu nieko nežinoma apie jo buvimo vietą.“

Kaip teigiama jo oficialioje biografijoje, buvęs gydytojas S. Furgalas 1999-aisiais tapo verslininku, o 2005-aisiais – vietos įstatymų leidėju.

Nuo 10-o dešimtmečio Vladimiro Žirinovskio vadovaujamos LDPR koordinatorius sakė, kad kol kas nėra jokių planų pašalinti S. Furgalą iš partijos, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

S. Furgalas neturėjo laiko paskirti žmogų laikinai eiti jo pareigas, nurodė jo spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų