REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronaviruso atvejų skaičius pasaulyje sparčiai artėja prie vienuolikos su puse milijonų. Ispanija skelbia dėl didėjančio naujų koronaviruso atvejų skaičiaus įvedanti karantiną dar viename regione. Sienas tarp dviejų valstijų užverti suskubo ir Australija, kai Melburne šoktelėjo naujų COVID-19 skaičius.

Koronaviruso atvejų skaičius pasaulyje sparčiai artėja prie vienuolikos su puse milijonų. Ispanija skelbia dėl didėjančio naujų koronaviruso atvejų skaičiaus įvedanti karantiną dar viename regione. Sienas tarp dviejų valstijų užverti suskubo ir Australija, kai Melburne šoktelėjo naujų COVID-19 skaičius.

REKLAMA

Jungtinėje Karalystėje aidi plojimai Nacionalinės sveikatos tarnybai, kuri švenčia 72-ąjį gimtadienį. Jiems ploja ir britų premjeras Borisas Johnsonas, kuris pats savo kailiu neseniai patyrė, kas yra koronavirusas ir nuo jo pasveiko.

Štai ir Londono Sent Džordo ligoninės darbuotojai ant stogo šia proga suformavo skaičių 72, o virš Kembridžo praskriejo ir Antrojo pasaulinio karo laikų lėktuvas. Ir nors plojantieji šypsosi, Nacionalinės sveikatos tarnybai šis laikotarpis nėra pats džiugiausias.

Šalyje sergančiųjų COVID-19 skaičius toliau artėja prie 300 tūkstančių, o pagal mirusiųjų skaičius britai užima trečią vietą pasaulyje. Tad nors šalyje duris atveria vis daugiau barų, kirpyklų, lauko terasų ir restoranų gyventojai toliau raginami neatsipalaiduoti, nes virusas dar niekur nedingo.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai svarbu, kad atsivertume pamažu ir saugiai. Virusas dar nepasitraukė. Tad gyvenimo grįžimas į senas vėžes mums yra iššūkis, nes turime saugoti tiek save, tiek ir kitus“, – sakė Škotijos vyriausioji ministrė Nicola Sturgeon.

REKLAMA

Ispanijoje uždaromi regionai

O kol vieni atsiveria, kiti užsiveria. Ispanijoje karantinas paskelbtas maždaug septyniasdešimčiai tūkstančių Galisijos regiono gyventojų. Iki penktadienio iš Lugo provincijoje esančio La Marinos rajono gyventojai išvykti galės tik dėl darbo, jiems bus vėl privaloma dėvėti kaukes, o barai ir restoranai privalės perpus sumažinti lankytojų skaičius.

Tai jau antras regionas Ispanijoje, vėl ėmęsis griežtų suvaržymų daliai gyventojų, kai išaugo naujų COVID-19 atvejų skaičiai. Užverti sieną tarp dviejų valstijų nusprendė ir Australija. Čia neribotam laikui sustabdytas susisiekimas tarp Viktorijos ir Naujojo Pietų Velso, kai Melburne šoktelėjo naujų koronaviruso atvejų skaičius. Paskutinį kartą sienos tarp šių valstijų užvertos buvo prieš šimtą metų, kai šalyje siautė ispaniškasis gripas.

REKLAMA
REKLAMA

JAV – skaičiai netrukus sieks 3 milijonus

Tuo metu Jungtinės Amerikos valstijos skelbia, kad per parą šalyje nustatyta beveik 40 tūkstančių COVID-19 atvejų. Jei situacija negerės, Amerikoje užsikrėtusiųjų skaičius netrukus pasieks tris milijonus. Tačiau nepaisant to, šalyje toliau vyksta ne tik „BlackLivesMatter“ protestai, bet ir piketai prieš koronaviruso suvaržymus.

Arizonos valstijoje dešimtys gyventojų protestuodami prieš karantiną atsisakė dėvėti kaukes, nors štai vien šioje valstijoje užimta jau kone 90 procentų intensyvios terapijos skyrių lovų. Tuo metu Ekvadore pareigūnai griauna čia palaidoto vienos Amazonės genties lyderio kapą ir traukia jo karstą.

Pasak valdžios, vyras esą sirgo koronavirusu ir nuo jo mirė, bet gentainiai ėmė tvirtinti, kad tai melas ir ėmė reikalauti jo kūną sugrąžinti gentainiams, kad šis būtų tinkamai palaidotas. Valdžiai tą daryti atsisakius, Shuaro Kumay bendruomenė įkaitais paėmė šešis žmones – tarp jų ir du policininkus bei du karius. Tad nenuostabu, kad pareigūnai nusprendė patenkinti bendruomenės norus ir kūną gentainiams grąžinti, kad įkaitai būtų paleisti. Pastarieji aiškino, kad bendruomenės nariai jų nekankino, nesmurtavo ir elgėsi gražiai – esą jie buvo tik ginklas atgauti jų bendruomenės įkūrėjo kūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų