REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirė legendinis italų kompozitorius Morricone

papildyta 11.15 val.

Mirė garsus italų kompozitorius, „Oskaro“ laureatas, vienas žymiausių kino muzikos kūrėjų Enijus Morricone, praneša Italijos žiniasklaida.  

Mirė garsus italų kompozitorius, „Oskaro“ laureatas, vienas žymiausių kino muzikos kūrėjų Enijus Morricone, praneša Italijos žiniasklaida.  

REKLAMA

Maestro miręs klinikoje naktį Romoje, kur gydėsi šlaunikaulio lūžį. Kompozitoriui buvo 91-eri.

E. Morricone sukūrė muziką daugiau nei 500 filmų, yra daugybės apdovanojimų laureatas. Labiausiai žinomas iš muzikos serialui „Aštuonkojis“, filmams „Geras, blogas ir bjaurus“, „Misija“, „Kartą laukiniuose vakaruose“.

Jo advokatas ir šeimos draugas Giorgio Assuma (Džordžas Asuma) nurodė, kad E. Morricone „mirė liepos 6-ąją anksti ryte, guodžiamas savo tikėjimo“.

Jis išliko „visiškai šviesaus proto ir itin orus iki pat galo“, sakoma pranešime.

Italijos sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza (Robertas Speranca) per tviterį parašė: „Sudie, maestro – ir ačiū jums už emocijas, kurių mums suteikėte.“

REKLAMA
REKLAMA

Romoje gimęs trimitininko sūnus iki 2016 metų buvo mažiausiai penkis kartus nominuotas JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimams, ir daugelis piktinosi, kad jo didis talentas nebuvo pagerbtas šiuo prestižiniu apdovanojimu anksčiau. 2007 metais kompozitoriui buvo įteiktas „Oskaras“ už viso gyvenimo pasiekimus.

REKLAMA

E. Morricone pretendavo į „Oskarą“ už muziką filmams „Rojaus dienos“ („Days of Heaven“, 1978), „Misija“ („The Mission“,1986), „Neliečiamieji“ („The Untouchables“, 1987), „Bagsis“ („Bugsy“, 1991) ir „Malena“ (2000).

Visuomenei E. Morricone kūryba daugiausiai siejasi su S. Leone vesternais, kuriuose vaidino Clintas Eastwoodas (Klintas Istvudas), bet daugelis kino kritikų jo pagrindiniu šedevru laiko garso takelį režisieriaus Roland'o Joffe (Rolano Žofė) filmui „Misija“ apie XVIII amžiaus ispanų jėzuitus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų