REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka antradienį pranešė apie pirmąjį šalyje mirusį koronavirusine infekcija COVID-19 užsikrėtusį asmenį.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka antradienį pranešė apie pirmąjį šalyje mirusį koronavirusine infekcija COVID-19 užsikrėtusį asmenį.

REKLAMA

Kaip nurodė Baltarusijos žiniasklaida, pirmąja auka tapo Vitebsko mieste gyvenęs 75 metų teatro aktorius Viktoras Daškevičius. A. Lukašenka sakė, kad vyras sirgo ir kitomis ligomis.

„Žmona sveika (ji juk su vyru gyveno), duktė sveika. Todėl, kad imunitetas stiprus. Na, o jis, vargšelis, neatlaikė. Atvyko sirgdamas sunkiu plaučių uždegimu, buvo prijungtas prie plaučių dirbtinio ventiliavimo aparato – jį mėgino gelbėti“, – kalbėjo prezidentas.

Aleksandras Lukašenka mano, kad šiuo metu jo šalis išgyvena naujojo koronaviruso plitimo piką.

„Mes dabar – aš taip jaučiu remdamasis sergamumo skaičių analize – išgyvename piką. Aš jau meldžiu Dievą, kad iki Velykų šitas pikas nukristų žemyn“, – antradienį per susitikimą su Nacionalinio susirinkimo Respublikos Tarybos – aukštųjų parlamento rūmų – pirmininke Natalija Kočanova sakė A. Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

„Kaip paprastai, kiekvieną pavasarį įvysta sergamumo pikas, o paskui vyksta kritimas“, – pridūrė A. Lukašenka.

REKLAMA

Komentuodamas ekonomikos padėtį esamomis epidemiologinėmis sąlygomis jis pažymėjo, kad Baltarusijoje „pati sunkiausia problema yra ekonomika, nors mes ir stengiamės čia kažkaip kabarotis, kad įmonės dirbtų, kad žmonės gautų atlyginimą“.

Jis taip pat priminė vieną JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) komentarą: „Čia turiu Trumpo formulę. Man labai patiko, kai jis labai atvirai pasakė, kad jei mes tuojau pat nepradėsime dirbti (į amerikiečius kreipėsi, kur spausdina tą dolerį, pirma ekonomika pasaulyje), tai žmonių numirs daugiau nuo nedarbo ir bado, nei nuo koronaviruso. Labai teisingai pasakė.“

REKLAMA
REKLAMA

„Ką mums sakyti? Reikia dirbti ir gintis nuo šios krizės, kaip tik galima“, – pareiškė Baltarusijos lyderis.

Iki kovo 30-osios Baltarusijoje buvo užregistruoti 152 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai. Iš ligoninių išrašytų ar išrašomų asmenų buvo 47. Šalyje jau atlikta iš viso apie 30 tūkst. testų dėl COVID-19.

Rusija kovo 18 dieną paskelbė, kad stabdydama viruso plitimą uždaro sieną su Baltarusija iki gegužės 1 dienos.

Baltarusija lieka vienintelė regiono valstybė, dėl COVID-19 pandemijos neuždariusi savo sienų.

Iki pirmadienio Baltarusijoje buvo nustatyti 152 užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų