REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijoje koronaviruso epidemijos aukų skaičius viršijo 10 tūkst.

Ispanijoje epidemija „artėja prie piko“

Italija šeštadienį pranešė, kad koronaviruso epidemijos aukų šalyje skaičius peržengė 10 tūkst., mirus dar 889 žmonėms.

Italija šeštadienį pranešė, kad koronaviruso epidemijos aukų šalyje skaičius peržengė 10 tūkst., mirus dar 889 žmonėms.

REKLAMA

Italijoje, kurioje epidemija buvo pražūtingesnė negu bet kurioje kitoje šalyje, mirusių koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius dabar yra 10 023, nurodė civilinės saugos tarnyba.

Per pastarąją parą šalyje nustatyti dar 5 974 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų; bendras jų skaičius išaugo iki 92 472.

Ispanijoje koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirčių skaičius šeštadienį peržengė 5,6 tūkst., per parą mirus rekordiškai daug pacientų, bet specialistai prognozuoja, kad epidemija jau atrodo artėjanti prie piko.

Šeštadienį buvo paskelbta, kad per pastarąją parą mirė net 832 žmonės, kuriems nustatytas susirgimas COVID-19, o bendras aukų skaičius išaugo iki 5 690.

REKLAMA
REKLAMA

Nors naujausi duomenys rodo, kad per parą nustatyta daugiau kaip 8 000 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o bendras jų skaičius išaugo iki daugiau kaip 72 tūkst., ligos plitimas atrodo lėtėjantis, tad pareigūnai sako, kad epidemija artėja prie savo kulminacijos.

REKLAMA

Užsikrėtimo atvejų „gausėjimas pamažu lėtėja arba stabilizuojasi“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos krizių koordinatorius Fernando Simonas (Fernandas Simonas). Pasak jo, duomenys rodo, kad epidemija yra „labai, labai arti“ savo piko.

Staigiai pagausėjus užsikrėtusiųjų sveikatos apsaugos sistema priartėjo prie griūties ribos. Ypač didelį nerimą kelia vietų intensyviosios terapijos skyriuose stygius, sakė F. Simonas.

„Tebeturime didelę problemą dėl mūsų intensyviosios terapijos skyrių užpildymo“, – aiškino pareigūnas. Jis pridūrė, kad giliausia krizė gali pasireikšti ateinančios savaitės pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien užsikrečiantys pacientams reikės lovų... po 7–10 dienų“, – atkreipė dėmesį F. Simonas. Pasak jo, tikėtina, kad didžiausia apkrova intensyviausios terapijos skyriams tikriausiai pasireikš vėliau nei naujų užsikrėtimo atvejų pikas ir kad šis laikotarpis gali trukti ilgiau kaip savaitę.

„Mums iš tikrųjų reikia staigesnio [užsikrėtimo atvejų] sumažėjimo... kad nepasiektume šios perpildymo krizės“, – sakė koordinatorius.

Ispanija kovo 14 paskelbė karantiną, bet nustatomų naujų užsikrėtimo atvejų skaičiai toliau augo ir neraminančiai gausėjo infekuotų sveikatos apsaugos darbuotojų.

Nors statistika nebuvo atnaujinta nuo penktadienio, kai COVID-19 infekcija buvo nustatyta 9 444 medicinos darbuotojams, F. Simonas sakė, kad šis skaičius yra „didesnis negu daugumoje kitų paveiktų šalių“ ir kad beveik 9 proc. susirgusių medikų prireikė hospitalizuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų