REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Koronavirusas plinta (nuotr. SCANPIX)

Estijoje dviem Pernu miesto ligoninės darbuotojams diagnozuota koronaviruso sukeliama liga COVID-19, antradienį laikraščiui „Postimees“ pranešė šios įstaigos vadovas Urmas Sule.

669

Estijoje dviem Pernu miesto ligoninės darbuotojams diagnozuota koronaviruso sukeliama liga COVID-19, antradienį laikraščiui „Postimees“ pranešė šios įstaigos vadovas Urmas Sule.

REKLAMA

Jis pabrėžė, kad abu darbuotojai užsikrėtė nuo savo artimųjų Saremos saloje ir kad diagnozė buvo patvirtinta susirgusiųjų namuose, kurių jie nuo to laiko nepalieka.

„Abiem atvejais buvo nustatyta, kad virusas pasklido iš Saremos per artimiausius giminaičius“, – pažymėjo U. Sule.

„Kalbant apie kontaktų atsekimą, padėtį vertiname individualiai, bendradarbiaudami su Sveikatos apsaugos valdyba, kaip ir visais kitais atvejais. Taip pat turime užtikrinti, kad virusas neplistų ligoninėje. Kad ir kur aptinkamas virusas, būtina dėti papildomas pastangas jo plitimui užkardyti; ir, žinoma, būtent tą ir darome“, – pridūrė jis.

„Viena vertus, turime garantuoti, kad sugebėsime gydyti visus, kam reikalinga pagalba. Dabartinėmis aplinkybėmis tai reiškia galimybę teikti skubią pagalbą. Kita vertus, mūsų darbas turi būti organizuotas taip, kad būtų apsaugoti mūsų darbuotojai. Šie reikalavimai apsunkina darbą kritinėje situacijoje, tačiau mes susitvarkysime“, – sakė ligoninės direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Estijoje neseniai paskelbus ekstremalią padėtį, šalies ligoninėse buvo įvesti tam tikri apribojimai, susiję su judėjimu jų teritorijose: šeimos nariams nebeleidžiama dalyvauti gimdant ir lankyti pacientų.

REKLAMA

Taip pat uždaromi Pernu – ketvirtojo pagal dydį Estijos miesto – ligoninės reabilitacijos ir sveikatingumo centrai, o nuo pirmadienio nebeperduodami siuntiniai pacientams.

Latvijoje koronavirusu užsikrėtė keli teisėsaugos institucijų darbuotojai

Keli Latvijos vidaus reikalų ministerijai pavaldžių įstaigų darbuotojai užsikrėtė naujuoju koronavirusu, antradienį interviu visuomeniniam radijui sakė vidaus reikalų ministras Sandis Girgenis.

Jis atskleidė, kad keturi pareigūnai šiuo metu yra karantine, bet nepatikslino, kuriose teisėsaugos institucijose jie dirba. Vis tik ministras pabrėžė, kad šie užsikrėtimo atvejai nėra susiję su tų darbuotojų tiesioginėmis pareigomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie darbuotojai šiuo metu yra izoliuoti ir laikosi karantino. Tikiuosi, kad tai mums nesukels daugiau problemų; darome viską, ką tik galime, kad apribotumėme viruso plitimą“, – teigė S. Girgenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų