REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas per parą aptiktas dar 3 šalyse

Vasario 28-ąją, be Lietuvos, pirmieji koronaviruso Covid-19 atvejai taip pat užfiksuoti Nigerijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Baltarusijoje.

Vasario 28-ąją, be Lietuvos, pirmieji koronaviruso Covid-19 atvejai taip pat užfiksuoti Nigerijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Baltarusijoje.

REKLAMA

Naujoji Zelandija

Naujosios Zelandijos valdžios atstovai paskelbė apie pirmąjį koronaviruso atvejį šalyje. Skelbiama, kad tai yra šios šalies pilietė, neseniai grįžusi iš Irano.

Sveikatos apsaugos atstovai taip pat ieško visų kartu su šiuo asmeniu skridusių žmonių. Yra žinoma, kad į šalį ji atvyko vasario 26-ąją iš Balio. Tačiau ieškoma ir skridusiųjų iš JAE skrydžiu EK450.

Nigerija

Nigerijos sveikatos ministras Osagie Ehanire paskelbė, kad vienas Italijos pilietis, kuris dirba Nigerijoje ir vasario 25-ąją grįžo iš Milano, yra pirmasis užfiksuotas koronaviruso atvejis šalyje.

„Paciento būklė yra stabili, be rimtų klinikinių simptomų“, – pareiškė ministras. Šalyje taip pat imtasi priemonių nustatyti visus žmones, kurie galėjo kontaktuoti su ligoniu.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusija

Baltarusijoje užregistruotas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis: medikai viruso SARS-CoV-2 infekciją diagnozavo vienam iš Irano atvykusiam studentui, penktadienį pranešė baltarusių Sveikatos apsaugos ministerija.

REKLAMA

„Baltarusijoje užregistruotas pirmas įvežtinis koronaviruso atvejis“, – nurodė ministerija.

Respublikiniame epidemiologijos ir mikrobiologijos mokslo ir praktikos centre atlikti testai parodė, kad vienas Irano pilietis yra užsikrėtęs SARS-CoV-2.

„Vasario 27 dieną laboratorijoje... buvo nustatytas virusas vienam Irano piliečiui, atskridusiam iš Baku vasario 22 dieną. Pacientas ir kontaktų su juo turėję asmenys perkelti į uždarus boksus Minsko infekcinėje ligoninėje. Jaunuolis jaučiasi patenkinamai“, – sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdama į epidemiologinės padėties Pietų Korėjoje, Irane ir Italijoje pablogėjimą, Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija priėmė sprendimą tikrinti visus piliečius, atvykstančius iš minėtų šalių nuo vasario 20 dienos, ir vykdyti dėl jų laboratorinę diagnostiką.

Šiuo metu Baltarusijoje taikomos sanitarinės ir epidemiologinės priemonės, kuriomis siekiama neleisti koronavirusui plisti, pridūrė ministerijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų