REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
669
Koronavirusas plinta (nuotr. SCANPIX)

Šiaurės Korėja atidėjo naujo semestro pradžią šalies švietimo įstaigose, siekdama užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui, pranešta ketvirtadienį.   

669

Šiaurės Korėja atidėjo naujo semestro pradžią šalies švietimo įstaigose, siekdama užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui, pranešta ketvirtadienį.   

REKLAMA

Tai naujausia iš virtinės priemonių, kurių ėmėsi ši izoliuota komunistinė valstybė, bandydama apsisaugoti nuo potencialiai mirtinos infekcijos protrūkio.  

Pchenjanas nėra pranešęs apie jokius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus. 

Epidemija prasidėjo pernai gruodį Kinijos vidurio regiono mieste Uhane. Per kelis mėnesius virusas išplito dešimtyse kitų šalių, įskaitant Pietų Korėją.

Šiaurės Korėja, kuriai taikomos griežtos tarptautinės sankcijos dėl jos branduolinės ir balistinių raketų programų, turi prastą medicinos infrastruktūrą. Šalis uždarė sienas ir visiškai izoliavo save nuo likusio pasaulio, analitikams kalbant, kad prevencija yra jos vienintelis pasirinkimas.  

REKLAMA
REKLAMA

„Moksleivių atostogos buvo pratęstos – tai prevencinė priemonė prieš infekciją“, – pranešė Šiaurės Korėjos valstybinis transliuotojas, kurį cituoja Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.   

REKLAMA

Ši priemonė taikoma vaikų darželiams, ikimokyklinio ugdymo įstaigoms ir visoms švietimo įstaigoms. Pranešime nebuvo nurodyta, kada švietimo įstaigos atnaujins darbą.   

Šiaurės Korėja uždraudė į šalį įvažiuoti turistams, sustabdė tarptautinius skrydžius ir susisiekimą tarptautiniais traukiniais, taip pat izoliavo šimtus užsieniečių. Rusijos ambasadorius taikomus griežtus suvaržymus pavadino „morališkai žlugdančiais“.    

Pchenjanas planuoja taikyti draudimą įvažiuoti į šalį užsieniečiams, kol atsiras tinkamas naujojo koronaviruso diagnozavimas ir gydymas,  sakė vienas sveikatos apsaugos pareigūnas Japonijoje leidžiamam laikraščiui „Choson Sinbo“, kuris yra Šiaurės Korėjos propagandos ruporas.     

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė Pchenjano prašymu perdavusi jam 1 500 koronaviruso tyrimo rinkinių. 

„Tikimės, kad šis žingsnis padės Šiaurės Korėjai užkirsti kelią infekcijai patekti į šalį“, – rašoma Rusijos URM išplatintame pranešime. 

Jungtinių Tautų specialusis pranešėjas žmogaus teisių Šiaurės Korėjoje klausimu Tomas Ojea Quintana sakė, kad tarptautinė bendrija ir Šiaurės Korėja turi „suvienyti jėgas“, kad užkirstų kelią ligos protrūkiui. Jis pridūrė, kad „tolesnė šalies izoliacija nėra išeitis“. 

Daugiau kaip 43 proc. Šiaurės Korėjos gyventojų kenčia dėl prastos mitybos, jiems neužtikrinamas pakankamas geriamojo vandens tiekimas ir tinkamos sanitarinės sąlygos, sakė T. O. Quintana. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dėl šių dalykų ir ribotos prieigos prie informacijos jiems COVID-19 kelia dar didesnį pavojų“, – sakė jis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų