REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinija praneša apie situaciją dėl koronaviruso

Kinija antradienį pranešė apie dar 71 mirties nuo naujojo koronaviruso atvejį – mažiausiai per pastarąsias dvi savaites.

Kinija antradienį pranešė apie dar 71 mirties nuo naujojo koronaviruso atvejį – mažiausiai per pastarąsias dvi savaites.

REKLAMA

Iš viso Kinijoje nuo šios ligos mirė 2 663 žmonės.

Nacionalinė sveikatos komisija taip pat pranešė apie 508 naujus ligos atvejus; beveik visi jie patvirtinti labiausiai nukentėjusioje Hubėjaus provincijoje.

Tuo metu pirmadienį pranešta apie 409 naujus atvejus.

Kelios provincijos Kinijoje jau kelias dienas iš eilės skelbia, kad naujų koronaviruso atvejų ten nepatvirtinama, o Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pirmadienį pranešė, kad šios ligos epidemija Kinijoje jau pasiekė savo piką.

Pasak PSO vadovo Tedroso Adhanomo Ghebreyesuso, tarptautinių ekspertų misija nustatė, jog Kinijoje „epidemija pasiekė piką ir stabilizavosi laikotarpiu nuo sausio 23 dienos iki vasario 2-osios, ir nuo to laiko nuolat mažėja“ užsikrėtimo atvejų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau PSO ekspertas Bruce'as Aylwardas, vadovaujantis bendrai PSO ir kinų ekspertų misijai, pirmadienį perspėjo, kad koronaviruso protrūkis kitose šalyse „auga eksponentiniu greičiu“.

REKLAMA

Nors naujų ligos atvejų mažėja, Kinijai sunkiai sekasi grįžti į vėžes, virusui paralyžiavus antrą didžiausią pasaulio ekonomiką.

Be to, Kinija nutarė atidėti savo parlamento sesiją, turėjusią prasidėti kovo pradžioje. Toks sprendimas yra pirmasis nuo 1966–1976 metų Kultūrinės revoliucijos.

Hubėjaus provincijoje, kur, manoma, pernai atsirado naujasis koronavirusas, dešimtys milijonų žmonių tebėra izoliuoti.

Hubėjaus sostinėje Uhane pirmadienį buvo šiek tiek sušvelnintos miesto izoliavimo sąlygos, bet netrukus šis sprendimas buvo atšauktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų