REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijoje mugės metu į minią rėžėsi automobilis

papildyta: 17.31 val.

Volksmarksene (Vokietija) vykusios mugės ir karnavalo metu į minią rėžėsi automobilis, praneša „Reuters“.

Volksmarksene (Vokietija) vykusios mugės ir karnavalo metu į minią rėžėsi automobilis, praneša „Reuters“.

REKLAMA

Naujienų agentūros duomenimis, buvo sužeista 15 žmonių, įskaitant vaikus. Vietos policijos teigimu, vairuotojas buvo sulaikytas. Šiuo metu nėra aišku, ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar suplanuotas išpuolis.

Vokietijos žiniasklaidai įvykio liudininkai praneša, kad sidabrinis „Mercedes“ automobilis atrodė sąmoningai važiuojantis į minią ir, nublokšdamas žmones į šalis, taip nuvažiavo apie 30 metrų. 

Policija nurodė neturinti informacijos apie žuvusiuosius ir nepatikslino, kiek žmonių buvo sužaloti. Pasak pareigūnų, dar per anksti pasakyti, dėl ko automobilis rėžėsi į minią.

Vokietijos naujienų agentūra HNA cituoja liudininkus, kurių teigimu vairuotojas sąmoningai maksimaliu greičiu rėžėsi į minią ir taikėsi į vaikus.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelyje Vokietijos miestų Užgavėnių išvakarėse švenčiamas vadinamasis „Rožių pirmadienis“ (Rosenmontag). Per šią šventę kostiumais pasipuošę suaugusieji ir vaikai dalyvauja paraduose, kur žmonės groja įvairiais muzikos instrumentais ir nuo platformų žiūrovams mėto saldainius.

REKLAMA

Nelaimė įvyko kelios dienos po tą pačią Heseno žemę sukrėtusios atakos, pareikalavusios 10 žmonių gyvybių.

43 metų vokietis trečiadienį netoli Frankfurto esančiame Hanau nušovė devynis žmones viename kaljano bare ir kavinėje, o tada veikiausiai nušovė savo motiną ir nusišovė. Užpuolikas paliko padrikų tekstų ir vaizdo įrašų, kuriuose reiškė paramą rasistinėms pažiūroms, ragino vykdyti genocidą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų