REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkija sekmadienį paskelbė, kad „laikinai“ uždarys savo sausumos sieną su kaimyniniu Iranu, augant nerimui dėl didėjančio koronaviruso atvejų skaičiaus.

Turkija sekmadienį paskelbė, kad „laikinai“ uždarys savo sausumos sieną su kaimyniniu Iranu, augant nerimui dėl didėjančio koronaviruso atvejų skaičiaus.

REKLAMA

„Nusprendėme laikinai uždaryti sausumos sieną mūsų kaimyniniame Irane padaugėjus [COVID-19] atvejų skaičiui“, – žurnalistams sakė turkų sveikatos ministras Fahrettinas Koca.

Pasak ministro, sausumos siena bei susisiekimas su Iranu geležinkeliais bus uždarytas nuo 17 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku.

Jis pridūrė, kad nuo sekmadienio 20 val. Turkijos (19 val. Lietuvos) laiku į Turkiją bus nebeįleidžiami iš Irano atskridę lėktuvai, tačiau skrydžiai į Iraną tęsis.

Irane sekmadienį buvo patvirtintas aštuntas mirties nuo COVID-19 atvejis. Tai yra didžiausias aukų skaičius už Kinijos ribų.

REKLAMA
REKLAMA

F. Koca sakė, kad Turkijai „kelia nerimą“ augantis užsikrėtusiųjų kaimyninėje valstybėje skaičius, todėl, pasitarusi su iraniečių pareigūnais, turkų valdžia buvo priversta imtis tokių priemonių.

REKLAMA

Pakistanas ir Afganistanas dėl koronaviruso nutraukė susisiekimą su Iranu

Pakistanas sekmadienį uždarė savo sausumos sieną su Iranu, o Afganistanas įšaldė susisiekimą oro ir antžeminiu transportu su kaimynine šiitiška respublika, regione augant nerimui dėl greitai daugėjančių užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų.

Tiek Afganistanas, tiek Pakistanas turi ilgas akytas sienas su Iranu, kurias dažnai kerta kontrabandininkai ir prekeiviai žmonėmis, o milijonai Afganistano pabėgėlių šiuo metu gyvena šiitiškoje respublikoje, todėl būgštaujama, kad infekcija gali lengvai išplisti į šias šalis.

REKLAMA
REKLAMA

„Uždarėme savo sieną su Iranu dėl pranešimų apie ten plintantį koronavirusą“, – pareiškė aukšto rango pareigūnė Ayesha Zehri (Aješa Zehri), dirbanti su Iranu besiribojančioje Pakistano pietvakarinėje Beludžistano provincijoje.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad panašių priemonių ėmėsi Kabulas.

„Siekdamas užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui ir apsaugoti visuomenę, Afganistanas sustabdo bet kokį keleivių judėjimą (oro ir žemės transportu) į Iraną ir iš jo“, – tviteryje paskelbė afganų Nacionalinio saugumo taryba.

Anksčiau sekmadienį Iranas pranešė apie aštuonis mirčių nuo mirtinai pavojingo viruso COVID-19 atvejus – tai yra didžiausias aukų skaičius už Kinijos ribų ir pirmieji tokie atvejai Artimuosiuose Rytuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) apkaltino užsienio žiniasklaidą mėginant pasinaudoti ligos protrūkiu siekiant sutrikdyti visuotinius rinkimus šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų