REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės drebėjimo Irano ir Turkijos pasienyje aukų padaugėjo iki devynių

atnaujintas 16:02 val.

Vakarų Iraną sekmadienį sukrėtus 5,7 balo žemės drebėjimui, kaimyninėje Turkijoje žuvo devyni žmonės, pranešė turkų sveikatos ministras Fahrettinas Koca.

Vakarų Iraną sekmadienį sukrėtus 5,7 balo žemės drebėjimui, kaimyninėje Turkijoje žuvo devyni žmonės, pranešė turkų sveikatos ministras Fahrettinas Koca.

REKLAMA

Požeminio smūgio epicentras buvo į vakarus nuo Irano Chojaus miesto. Per drebėjimą nukentėjo keli su Iranu besiribojančios Turkijos Vano provincijos kaimai.

Turkijos vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu per spaudos konferenciją sakė, kad žemės drebėjimas pareikalavo septynių aukų, tarp jų buvo trys vaikai.

Kiek vėliau F. Koca paskelbė atnaujintus duomenis ir nurodė, kad aukų skaičius padidėjo iki devynių. Sveikatos ministras socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad dar 37 žmonės buvo sužaloti, devynių iš jų būklė kritinė, bet jų gyvybėms pavojus esą negresia.

Į atokų kalnuotą regioną išsiųstos gelbėtojų komandos.

Oficialioji Irano naujienų agentūra IRNA pranešė, kad kalnuotame Koturo rajone per drebėjimą nukentėjo 43 kaimai. Kiek vėliau ji paskelbė, kad mažiausiai 75 žmonės buvo sužaloti, šeši iš jų hospitalizuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Viduržemio jūros seismologijos centras (EMSC) nurodė, kad 9 val. 22 min. vietos (7 val. 52 min. Lietuvos) laiku įvykusio drebėjimo hipocentras buvo 5 km gylyje.

REKLAMA

Tuo metu JAV Geologijos tarnyba (USGS) anksčiau sekmadienį nurodė, kad drebėjimo epicentras buvo šalia Habaš-e Olios kaimo Irane, kiek mažiau nei 10 km nuo sienos su Turkija.

Teherano universiteto seismologijos centras skelbė, kad požeminis smūgis glūdėjo 6 km gylyje.

Regione ir anksčiau yra įvykę galingų žemės drebėjimų. Praėjusį mėnesį rytiniame Turkijos Elaziho mieste požeminis smūgis pareikalavo daugiau kaip 40 gyvybių.

2011 metais Vano provincijos sostinei smogęs drebėjimas pražudė per 600 žmonių.

Turkų transliuotojas NTV sekmadienį parodė, kaip vietos gyventojai ir kariai tikrina sugriuvusių namų griuvėsius, o šeimos, būgštaudamos dėl tolesnių požeminių smūgių, sėdėjo apsnigtose gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA

EMSC pranešė, kad buvo užfiksuota pakartotinių smūgių, stipriausi iš jų siekė 4,4 balo.

Sekmadienio drebėjimas smogė keturiems Vano kaimams. Septyni žmonės žuvo Ezpinaro kaime, o S. Soylu sakė, kad ten buvo išsiųstos paieškų ir pagalbos komandos. Ministras pridūrė, kad dėl drebėjimo sugriuvo per 1 000 pastatų, o Švietimo ministerija pranešė, kad nukentėjo kelios mokyklos.

F. Koca nurodė, kad į regioną išsiųsti 25 greitosios pagalbos automobiliai, medikų sraigtasparnis ir 13 skubios pagalbos komandų. Turkijos nelaimių valdymo agentūra AFAD informavo, kad nusiuntė 144 palapines nukentėjusioms šeimoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų