REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sankt Peterburgo policija sulaikė „Kelio ordino“ vadovę Gaivą Tichomirovą ir atliko jų namuose kratą. Moteris savo klientams siūlė psichologinę pagalbą ir pardavinėjo „apsauginius kupolus“ po 20 tūkst. eurų. Pareigūnu manymu, moteris iš patiklių žmonių išviliojo šimtus tūkstančių eurų. 

Sankt Peterburgo policija sulaikė „Kelio ordino“ vadovę Gaivą Tichomirovą ir atliko jų namuose kratą. Moteris savo klientams siūlė psichologinę pagalbą ir pardavinėjo „apsauginius kupolus“ po 20 tūkst. eurų. Pareigūnu manymu, moteris iš patiklių žmonių išviliojo šimtus tūkstančių eurų. 

REKLAMA

Gaivos tėvas Paulius Plesevičius 1970-1998 metais dirbo prorektoriumi tuometiniame Leningrado laivų statybos institute. 

1989-aisiais toje pačioje aukštojoje mokykloje ekonomiką baigė ir G. Tichomirovą. Subyrėjus Sovietų Sąjungai moteris gavo dvigubą pilietybę – Rusijos ir Lietuvos. Tačiau ekonomistės ar finansininkės ateitis jos stipriai netraukė, Gaiva buvo labiau linkusi tyrinėti žmonių sąmonės paslaptis, pasaulio sandaros problemas, rašoma „Fontanka“.

2005-aisiais ji baigia psichologijos studijas. Tuo metu ji jau dirbo psichologe.

Šventykla namuose

2001-aisiais pradėjo teikti psichologinės pagalbos žmonėms paslaugas. Po penkių metų tokio darbo nusprendė, kad metas pradėti uždirbti. Ji sau pritaikė frazę: „nori praturtėti – sukurk religiją“, rašoma 360.tv. Ji nusprendė, kad sektos įkūrimas padės pagerinti materialinę padėtį.

REKLAMA
REKLAMA

2006-aisiais ji pradėjo vilioti būsimus sekėjus, siūlydama ne tik psichologinę, bet ir ezoterinę pagalbą. Paslaugos buvo suteikiamos paprastame trijų kambarių bute Sankt Peterburge. Įspūdžiui sudaryti visur buvo iškabinti paveikslai su mistiniais elementais, įvairūs amuletai, smilkalai. Užeinant į butą atvykusiems Gaivos „tarnai“ sakydavo, kad žmogus pateko į šventyklą. 

REKLAMA

Patekti ten buvo galima tik turint jau patikrintų klientų rekomendaciją. Dažniausiai ateidavo verslininkai, paliktos žmonos, pradedantys ezoterikai ir kiti ramybės nerandantys žmonės. Pusvalandžio trukmės priėmimas kainavo 100 eurų. Norint „pilnaverčio įsitraukimo“ klientui buvo siūloma lankyti papildomus seminarus. 

Meditacija ir „kupolai“

Seminarus Gaiva rengdavo sodyboje Lietuvoje, aiškina Rusijos leidinio žurnalistai. Ten klientai ir toliau buvo psichologiškai „apdirbami“. Tvirtinama, kad žmonėms buvo siūlomos tikrai išskirtinės priemonės dvasiniam išsivalymui. Pavyzdžiui, išbandyti laidojimą po žeme. Žmogui ant veido uždėdavo kaukę, ant kūno užvilkdavo maišą, o jį patį įdėdavo į medinę dėžę, kurią užpildavo žemėmis. Tokioje būsenoje jie išbūdavo iki 8 valandų.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas išbandymas – meditacija palapinėje žiūrint į pakabintą Gaivos paveikslą. Klientui buvo aiškinama, kad palapinė – gimda, o tai reiškia, kad reikia sulaukti leidimo išeiti į išorę. 

Seminarų dalyvius kabino ant kryžių, palikdavo parai miške be maisto ir vandens, rašoma „47news“ tyrime. Už tokius kankinimus sektantai mielai mokėdavo nuo 1,5 iki 2 tūkst. eurų, neįskaičiuojant kelionės į Lietuvą kainos.

Tačiau pagrindinis moters lėšų šaltinis buvo ne „dvasiniai išvalymai“, o „kupolai“ – energetinė apsauga nuo tamsių jėgų. Tokio „kupolo“ kaina vienam žmogui – 20 tūkst. eurų. Galima buvo užsakyti „kupolą“ ir verslui – tik kaina jau bus 300 tūkst. eurų. Maža to, vien paimti didžiulę pinigų sumą Gaivai neužteko, ji sugalvojo būdą, kaip ir toliau sunkti pinigus iš savo patiklių klientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, „kupolus“ reikėjo reguliariai įkrauti, aišku tik pati Gaiva tai galėjo padaryti, o kainavo tai 10 proc. mėnesinių pajamų. Tik „kupolų“ savininkai galėjo vadintis „Kelio ordino“ – senovinės ir slaptos organizacijos, kovojančios už pasaulio balansą, nariais. 

Tuos asmenis, kurie netekdavo darbo ar tiesiog nebeišgalėdavo susimokėti už „kupolų“ įkrovimus, vertė imti kreditus bankuose. Tiesiog pasitraukti iš sektos žmones pradėdavo gąsdinti mirtimi ir ligomis artimiesiems.

Sektos narys: nuo pirmų dienų prasideda manipuliacijos

Vienas iš sektos narių paaiškino, kad į „Ordiną“ pateko sulaukęs buvusios žmonos rekomendacijos. Jo teigimu, jis tenorėjo atsikratyti priklausomybės nuo alkoholio, kuri trukdė jam vystyti verslą. 

REKLAMA

„Man atliko taip vadinamąjį balansavimą ir nuo pat pirmos dienos prasidėjo manipuliacijos: mane puikiai sutiko, papasakojo, kuo užsiima, kaip dirba, nors aš to net neklausiau. Žodžiu, iškart mane prisijaukino“, – aiškino jis. 

Vyras paaiškino, kad sektoje buvo žinoma, kad pinigų jis turi. Per kelerius metus jis sektai atidavė 10 mln. rublių (apie 145 tūkst. eurų). „Kiekvieną sykį aš maniau, kad šis seansas bus paskutinis, ledai pajudės ir aš pasveiksiu. Galų gale aš ne tik nepasveikau, tačiau ir praradau – ir verslą, ir šeimą, ir draugus, ir pažįstamus“, – 360.tv cituojamas buvęs sektos narys.

„Naujasis Kristus“

Į sektos veiklą buvo įtraukti ir Gaivos vaikai. Jos sūnus Vladas Plesevičius sektoje buvo laikomas „naujuoju Kristumi“, tapo jos įkurto psichologijos centro savininku. Dukra Alina klientus priiminėjo senajame 3 kambarių buto ofise. Praturtėjusi iš savo sektantų pinigų, Gaiva įsigijo sodybą Leningrado srityje ir įsirengė ten žirgyną. 

REKLAMA

Šių metų vasario 19-ąją „Kelio ordinu“ susidomėjo teisėsaugininkai. Kriminalinė policija atliko kratas įtariamųjų butuose, užmiesčio sodyboje ir kitose sektos narių susitikimo vietose. Kratos metu buvo aptikta daugybė peilių, kardų ir net arbaletas. 

Įtariamaisiais sektos nariais skelbiami 8 žmonės. Be Gaivos ir jos vaikų, policija tikrina duomenis apie kitų ezoterinės sektos narių veiklą, įskaitant net šeimos gydytoją. 

Tyrėjų manymu, pasinaudodama psichologiniu spaudimu G. Tichonova iš savo klientų išviliojo šimtus tūkstančių eurų. Bendruomenės nuolatiniais klientais šiuo metu yra apie 30-40 žmonių. Kaltinimai kol kas pateikti tik pačiai sektos įkūrėjai, kuri netrukus po pareigūnų apsilankymo atsidūrė ligoninėje. 

„Širdį skauda“, – 78.ru žurnalistams pripažino ji.

Vietos žiniasklaidos duomenimis, į ligoninę ji pateko įtarus insultą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų