REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sankt Peterburgo sveikatos apsaugos komitetas nutraukė darbo sutartį su Sergejaus Botkino infekcinės ligoninės vyriausiuoju gydytoju Aleksejumi Jakovlevu, iš kurio ligoninės pabėgo keturi karantine laikyti pacientai, tikrinami dėl koronaviruso.

Sankt Peterburgo sveikatos apsaugos komitetas nutraukė darbo sutartį su Sergejaus Botkino infekcinės ligoninės vyriausiuoju gydytoju Aleksejumi Jakovlevu, iš kurio ligoninės pabėgo keturi karantine laikyti pacientai, tikrinami dėl koronaviruso.

REKLAMA

Komitetas naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė,  kad darbo sutartis buvo nutraukta remiantis Darbo kodekso punktu dėl papildomų organizacijos vadovo darbo sutarties nutraukimo sąlygų, numatančių, kad sprendimą nutraukti darbo sutartį gali priimti juridinio asmens įgaliota institucija arba organizacijos turto savininkas.

Ligoninės vyriausiojo gydytojo atleidimo priežasties komitetas neįvardijo.

Anksčiau buvo pranešta, kad iš Sankt Peterburgo infekcinės ligoninės savavališkai išėjo keturi pacientai, kuriems buvo atliekami tyrimai dėl koronaviruso. Du iš jų patys sugrįžo į gydymo įstaigą, o vieną pacientę sugrąžino teismas. Analogišką Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ ketvirtai pacientei iškeltą ieškinį teismas turi nagrinėti trečiadienį.

A. Jakovlevas S. Botkino ligoninės vyriausiuoju gydytoju dirbo nuo 1994 metų.

Grąžinta į palatą

Sankt Peterburgo teismas pirmadienį liepė priverstinai sugrąžinti į koronaviruso karantiną moterį, kuri anksčiau iš jo pabėgo namo.

REKLAMA
REKLAMA

Botkino ligoninė, kur karantino sąlygomis laikomi naujuoju koronavirusu užsikrėtę asmenys, teismui pateikė itin neįprastą prašymą nurodyti hospitalizuoti 33 metų Alą Iljiną, kuri socialinėje žiniasklaidoje paskelbė pabėgusi iš izoliuotos palatos ir skundėsi, kad ligoninės maistas buvo nevalgomas ir kad joje trūko tokių būtiniausių dalykų kaip šampūnas.

REKLAMA

Teismas pritarė jos „priverstinei hospitalizacijai“, kuri turi būti įvykdyta „nedelsiant“.

Teismo vykdytojai po posėdžio nulydėjo moterį į greitosios pagalbos automobilį, parodė vietos televizija.

A. Iljina vasario 1-ąją parskrido lėktuvu iš Kinijos pietinės Hainano salos, populiarios tarp rusų turistų. Tuo metu jai buvo šiek tiek pakilusi temperatūra ir perštėjo gerklę.

Jos sveikata buvo keliskart patikrinta ir galiausiai moteriai buvo diagnozuota „ūmi virusinė infekcija“ – taigi, nebuvo atmesta galimybė, kad ji gali būti užsikrėtusi naujuoju koronavirusu.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojai A. Iljinai nurodė būti karantine nuo vasario 6-osios iki vasario 14-osios, bet pacientė po dviejų dienų pabėgo iš ligoninės.

Socialiniame tinkle „Instagram“ ji paskelbė klipų, kuriuose detaliai papasakojo, kaip jai pavyko ištrūkti, koks prėskas ligoninės maistas ir kaip joje trūksta gryno oro.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas kreipėsi į teismą dėl A. Iljinos sugrąžinimo. Dabar ji turi likti ligoninėje mažiausiai iki vasario 19-osios, o kad galėtų iš jos išeiti, du kartus turi būti gauti neigiami testų rezultatai dėl koronaviruso.

Jos advokatas Vitalijus Čerkasovas iš teisių gynimo grupės „Agora“ sakė, kad A. Iljina apskųs teismo sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji žurnalistams sakė, kad testų rezultatai gaunami po ilgo laiko, ir skundėsi, kad bus laikoma ligoninėje „tiek, kiek jie norės“.

A. Iljina Rusijoje jau yra ilgiau nei numanomas naujosios ligos inkubacinis periodas, kuris yra 14 dienų. Teismo pareigūnai posėdžio metu buvo be medicininių kaukių, pranešė žurnalistai.

Pirmadienį ta pati ligoninė taip pat kreipėsi į teismą dėl kitos moters, 32 metų Anos Rybakovos, kuri iš karantino pabėgo po A. Iljinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų