REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėti iki gyvos galvos nuteistas jaunas britas, kuris išprievartavo ir žiauriai nužudė pažįstamą merginą, su kuria susitiko naktiniame klube. Girtą bei nuo kvaišalų apsvaigusį žudiką auka į savo namus parsivedė pati, norėdama padėti.

Kalėti iki gyvos galvos nuteistas jaunas britas, kuris išprievartavo ir žiauriai nužudė pažįstamą merginą, su kuria susitiko naktiniame klube. Girtą bei nuo kvaišalų apsvaigusį žudiką auka į savo namus parsivedė pati, norėdama padėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kraupus nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų balandžio 20-osios paryčiais Stoke on Trento mieste. Akivaizdžiai nužudytos 18-metės Megan Newton kūnas buvo rastas merginos bute, ant lovos.

REKLAMA

Įtariamojo ilgai ieškoti nereikėjo – vaizdo stebėjimo kamerų įrašai, merginos draugų ir naktinio klubo darbuotojų liudijimai operatyviai leido nustatyti, kad nusikaltimą įvykdė 19-metis to paties miesto gyventojas Josephas Trevoras.

Tyrimas atskleidė, kad lemtingą šeštadienio naktį jis su savo auka susitiko naktiniame klube, linksmybėms įsibėgėjus vaikinas savo pažįstamai (abu lankė tą pačią mokyklą) pasiguodė, jog būdamas tokios būklės namo grįžti negalėtų – tai įsiutintų jo tėvus, todėl paklausė, ar negalėtų pas ka nors pernakvoti.

REKLAMA
REKLAMA

Megan jam pasiūlė nakvynę, pora šeštadienį paryčiais apie 4 val. grįžo į merginos butą, o po 15 minučių į klube likusių savo draugų žinutę atsakė, kad linksmintis negrįš.

Daugiabučio laiptinėje bei išorėje įrengtos vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip iš merginos buto jau prašvitus išeina Josephas Trevoras, užrakina duris, o kieme kažką numeta – kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo kruvini raktai.

Tyrimo metu nustatyta, jog buto šeimininkė tą naktį išprievartauta 2 kartus, buvo smaugiama, o kai prarado sąmonę, svečias nuėjo į virtuvę, paėmė peilį ir juo subadė lovoje gulinčią merginą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertų teigimu, mergina mirė patirdama „baisias kančias“.

Sulaikytas įtariamasis teisinosi, jog Megan neprievartavo, jos bute užmigęs netrukus po grįžimo, vienu momentu prabudęs ir supratęs, kad mergina su juo lytiškai santykiauja. Tačiau jis negalėjo paaiškinti, kodėl mergina žiauriai nužudyta, o jis iš buto išėjęs kruvinomis rankomis.

Taip pat nustatyta, jog žudikas tą naktį buvo apsvaigęs ne tik nuo alkoholio, bet ir kokaino bei ketamino – stipraus poveikio medikamento, naudojamo gyvūnų anestezijai.

Įdomi dar viena detalė – lemtingąją naktį, apie 2 valandą, klubo apsaugininkai pastebėjo Josephą Trevorą rankose laikantį plastikinį maišelį su baltais milteliais. Darbuotojai apie tai pranešė policijai, atvykę pareigūnai išsivežė vaikiną į nuovadą ir ten apklausė.

REKLAMA

Šis pasiteisino, kad ten buvo ketaminas. Jis po apklausos buvo paleistas.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs prokuroras liudijo, jog tikslus laikas, kada Josephas Trevoras svaiginosi narkotikais, nenustatytas.

Velionė apibūdinta kaip patraukli, visų mėgstama ir geros širdies mergina, dirbusi futbolo trenere ir ateities planus siejo su studijomis JAV bei tapti sporto terapeute.

„Ji pasiūlė savo pažįstamam pernakvoti – tai buvo Megan būdingas gerumas, noras padėti žmonėms. Nebuvo jokių įrodymų, kad Meghan jaustų seksualinį potraukį šiam vaikinui“, – sakė prokuroras Adrianas Keelingas.

REKLAMA

Kaltinamojo gynyba padėtį bandė švelninti teiginiais, jog Josephą Trevorą tuo laikotarpiu kamavo depresija, mat jis ir anksčiau buvo sulaukęs įtarimų dėl kitos merginos išprievartavimo oraliniu būdu. Advokatas taip pat pareiškė, jo klientas gailisi dėl „tragedijos, sugadinusios dviejų jaunų žmonių gyvenimus“.

Nepaisant to Staffordo Karūnos teismas kaltinamojo nepasigailėjo – pirmadienį skyrė jam laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos. Teisę į nuosprendžio apeliaciją jis įgaus tik po 22 metų.

Šaltinis: www.anglija/today

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų