REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar 88 žmonėms buvo diagnozuota naujojo koronaviruso infekcija kruiziniame laive, stovinčiame viename Japonijos uoste, antradienį pranešė medikai.

Dar 88 žmonėms buvo diagnozuota naujojo koronaviruso infekcija kruiziniame laive, stovinčiame viename Japonijos uoste, antradienį pranešė medikai.

REKLAMA

Tuo metu laive esantys kiti žmonės, kuriuos ištyrus viruso nerasta, viliasi praleisiantys laineryje paskutinę naktį prieš išsilaipinimą.

Bendras laive „Diamond Princess“ koronavirusu COVID-19 užsikrėtusių žmonių skaičius išaugo iki 542. Tai didžiausias šios ligos protrūkio židinys, neskaitant jo epicentro Kinijoje. Kruizinio laivo sąlygos pasirodė esančios itin palankios plisti naujajam virusui, nepaisant karantino priemonių.

Naujai užsikrėtę pacientai bus išsiųsti į specializuotas ligonines, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime. Daugiau informacijos apie pacientus, įskaitant jų pilietybę, nebuvo paskelbta.

Iš žmonių, kuriems tyrimais buvo nustatyta COVID-19 infekcija, 65-iems jokie simptomai kol kas nepasireiškė.

Apie patikrintų 500 keleivių, kurių organizme viruso nebuvo rasta, trečiadienį tikisi išvykti iš laivo, sakė vienas Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinė Karalystė tapo naujausia valstybe, pasiūliusia savo piliečiams pagalbą evakuojantis iš Japonijoje įstrigusio laivo. Londonas nurodė „organizuojantis skrydį atgal į JK“, padidėjus abejonėms dėl karantino priemonių veiksmingumo.

REKLAMA

Kanada, Australija, Honkongas ir Pietų Korėja jau anksčiau informavo evakuosiantys savo piliečius iš lainerio. Jungtinės Valstijos pirmadienį išskraidino namo apie 300 amerikiečių, įskaitant keliolika žmonių, kuriems buvo nustatyta viruso infekcija.

„Atlikome tyrimus visiems [esantiems laive]", – žurnalistams sakė Japonijos sveikatos apsaugos ministras Katsunobu Kato.

„Kai kurie rezultatai jau paaiškėjo... Tiems, kurių rezultatai jau aiškūs, atliekame pasiruošimus išlaipinimui“, – pridūrė jis.

Keleiviams išplatintame laiške tarnybos nurodė, kad kai kurių tyrimų rezultatai dar negauti ir kad „planuojamas išlaipinimas vyks nuo vasario 19-osios iki 21-osios“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu jūsų ir jūsų kajutės draugo atsakymai neigiami ir jeigu jums nepasireiškia karščiavimas arba kvėpavimo sutrikimai, galėsite ruoštis išsilaipinti“, – sakoma laiške.

Tačiau turėjusieji artimų kontaktų su užsikrėtusiais žmonėmis turės toliau būti karantine.

Įgulos nariai, kurių dalis skundėsi sąlygomis laive, taip pat turėtų pasilikti tolesniam karantino etapui, kai paskutinieji keleiviai paliks laivą.

Japonija buvo priversta teisintis, sulaukusi kritikos dėl savo reakcijos į krizę laive „Diamond Princess“, atplaukusio į Jokohamos uostą vasario pradžioje, nes kiekvieną dieną buvo užfiksuojama dešimtys naujų užsikrėtimo atvejų.

Karantinas kruiziniame laive, kuriame buvo daugiau nei 3,7 tūkst. keleivių ir įgulos narių iš daugiau nei 50 šalių ir regionų, buvo paskelbtas paaiškėjus, kad vienam buvusiam šio laivo keleiviui, praėjusį mėnesį išlipusiam Honkonge, nustatytas užsikrėtimas naujuoju koronavirusu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų