REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos valstybės saugumo tarnyba kartu su Estijos saugumo policija Rygoje ir Taline atliko kratos dėl įtarimų tarptautinių sankcijų pažeidimais.

Latvijos valstybės saugumo tarnyba kartu su Estijos saugumo policija Rygoje ir Taline atliko kratos dėl įtarimų tarptautinių sankcijų pažeidimais.

REKLAMA

Pasak Latvijos valstybės saugumo tarnybos atstovo, per kratas, vykdant praėjusių metų gruodį pradėtą baudžiamąjį tyrimą pagal Baudžiamojo kodeksą straipsnį – ES įvestų sankcijų pažeidimas, atliktas iš anksto susitarusių asmenų grupės, paimta dokumentų ir informacijos laikmenų.

Anot jo, tyrimo metu gauta informacija leidžia įtarti, kad iš anksto susitarusių asmenų grupė suteikė galimybę naudotis finansiniais ir ekonominiais ištekliais asmeniui, kuriam buvo įvestos ES sankcijos už veiksmus, kurie kenkia Ukrainos teritoriniam vientisumui ir suverenumui.

Įtariamojo statusas priskirtas dviem asmenims, jiems pritaikytos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės. Baudžiamasis tyrimas pradėtas dar kelių asmenų atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos valstybės saugumo tarnyba išsamiau šių įvykių nekomentuoja.

Latvijos visuomeninės televizijos duomenimis, vienas iš objektų, kuriuose vyko kratos, galėjo būti biuras žiniasklaidos grupės „Baltijas mediju alianse“, kuri apima „Pervyj Baltijskij kanal“, „Pervyj Baltijskij muzikalnyj kanal“, „Baltijas mediju reklama“, „Ren TV Baltic“, „Tem LV“, „Print Media“, „MK Latvija“, „MK Estonija“.

REKLAMA

„Baltijas mediju alianse“ atstovė Sindija Friedenberga agentūrai BNS sakė, kad šis baudžiamasis tyrimas, kuriame vienas įtariamųjų yra šios žiniasklaidos grupės bendrasavininkas ir valdybos narys Olegas Solodovas, įtakos jos komercinei veiklai neturės.

Jei teigė nežinanti, ar „Baltijas mediju alianse“ sąskaitos yra užblokuotos, bet pabrėžė, jog žiniasklaidos grupė dirba kaip įprastai, bendradarbiauja su tyrimą atliekančiomis tarnybomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų