REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visas pasaulis gedi tragiškai sraigtasparnio avarijoje žuvusios krepšinio legendos Kobe Bryanto. Dėl itin blogų oro sąlygų sraigtasparnis rėžėsi į kalną Kalifornijoje. NBA legenda kartu su savo 13-mete dukra ir dar 7 asmenimis skrido į jos krepšinio treniruotę. Aviakatastrofoje žuvo visi skridę asmenys, o visas pasaulis paskendęs liūdesyje.

Visas pasaulis gedi tragiškai sraigtasparnio avarijoje žuvusios krepšinio legendos Kobe Bryanto. Dėl itin blogų oro sąlygų sraigtasparnis rėžėsi į kalną Kalifornijoje. NBA legenda kartu su savo 13-mete dukra ir dar 7 asmenimis skrido į jos krepšinio treniruotę. Aviakatastrofoje žuvo visi skridę asmenys, o visas pasaulis paskendęs liūdesyje.

REKLAMA

Sekmadienio rytas, o visa Kalifornija paskendusi rūke.

Staiga prieš 10-ą ryto vietos laiku mažą Kalabaso miestelį Sant Monikos kalnuose sudrebina sprogimas.

Tai privatus buvusio NBA krepšininko Kobe Bryanto sraigtasparnis rėžiasi į pakalnę ir užsiliepsnoja. Legenda kartu su savo 13-mete dukra ir dar septyniais asmenimis skrido į „Mambos“ sporto akademiją iš Jogno Wayne’o oro uosto. Ten, kaip ir įprastai, turėjo stebėti savo talentingosios dukros krepšinio treniruotę.

 

Manoma, kad „Sikorsky S-76B“ sraigtasparnio pilotas suko ratus virš Glendeilo zoologijos sodo, laukdamas kol rūkas išsisklaidys. Esant prastam matomumui, jis buvo nukreiptas į kalnuotą vietovę ir maždaug pusės kilometro aukštyje rėžėsi į kalną. Skelbiama, kad sraigtasparnio katastrofoje žuvo visi skridę asmenys. Sporto pasaulis neteko vieno iškiliausių krepšinio legendų, kuriam buvo vos 41-eri.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli avarijos vietos renkasi smalsuolių būrys.

„Keletas dviratininkų ryte matė kaip sraigtasparnis nevaldomas įsirėžė į kalno šlaitą. Nė vienas keleivis neišgyveno, teko gesinti užsiliepsnojusį sraigtasparnį“, – sako gaisrininkas Tony Imbrenda.

REKLAMA

„Ramiai gėriau kavą ir netikėtai išgirdau didelį triukšmą. Pamačiau labai lėtai skrendantį sraigtasparnį. Buvo labai didelis rūkas, tad matomumas prastas, bet girdėjau didelį sprogimą, kai jis įsirėžė į žemę“, – pasakoja avarijos liudininkas Jerry Kocharian

Sraigtasparnis buvo itin mėgiama garsaus krepšininko transporto priemonė, su kuria Jungtinėse Valstijose įveikdavo didelius atstumus dar nuo tų laikų, kai žaidė NBA lygoje.

Ekspertai tikina, kad avarija įvyko dėl prastų oro sąlygų, o ne dėl mechaninių sraigtasparnio gedimų. Įvykio aplinkybės tiriamos.

REKLAMA
REKLAMA

Kobe Bryantas buvo vienas geriausių visų laikų krepšininkų, ištikimas Los Andželo „Lakers“ komandai. 1996-aisiais NBA naujokų biržoje 13-u šaukimu tiesiai iš vidurinės mokyklos jį pasirinko Šarlotės „Hornets“, tačiau kaip mat buvo iškeistas į Los Andželo „Lakers“ ir joje žaidė net dvidešimt metų.

NBA lygoje toks atsidavimas vienai ekipai yra retas, o Bryant’o dėka „Lakers“ vardas tapo gerai atpažįstamas pasaulyje.

Karjerą NBA jis baigė 2016-ais metais.

Vilkėdamas 8-o ir 24-o numerio marškinėlius Kobe su Los Andželo klubu NBA čempionu tapo 5 kartus, o jis pats 2 kartus tapo NBA finalų serijos naudingiausiu žaidėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su nacionaline Jungtinių Valstijų rinktine Bryant’as tapo olimpiniu čempionu Pekino ir Londono olimpinėse žaidynėse.

Tačiau net ir palikus didįjį sportą jo laimėjimai nesibaigė. 2018-aisiais jo trofėjų kolekciją papildė ir Oskaras, kurį pelnė už sukurtą jautrų trumpametražinį animacinį filmą „Brangus krepšini“.

Sraigtasparnio avarijoje kartu žuvusi 13-metė Bryant’o dukra Gianna buvo perspektyvi krepšininkė.

Užuojautą reiškia sporto pasaulio žmonės, politikai: Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas ir Barackas Obama.

Gedintys gerbėjai miniomis plūsta „Staples center“ arenos link. Žvakutės, ašaros ir „Lakers“ atributika. Sirgaliai liūdi netekę savo krepšinio idealo ir vaikystės simbolio.

REKLAMA

„Su Kobe mes užaugome, tai vienas pagrindinių visos NBA lygos simbolių. Ta patirtis augti stebint jį yra nepakeičiama“, – kalbėjo gerbėjas William Torres.

„NBA rungtynės yra mūsų šeimos tradicija, kuri mus vienija. Būtent Bryant’as buvo ryškiausia žvaigždė man augant, jo karjerą mes sekėme nuo pat mažų dienų“, – teigia gerbėja Karen Moreno.

Žvakutės ir gėlės uždegamos ir prie Bryant’o įkurtos „Mamba“ sporto akademijos, kurios link ir skrido sraigtasparnis.

Sirgaliai ragina bent jau laikinai pakeisti NBA logotipą su Bryanto atvaizdo jo atiminimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų