REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Afganistano rytinėje Gazni provincijoje pirmadienį sudužo lėktuvas, pranešė pareigūnai, bet kiek jame buvo žmonių ir ar tai buvo keleivinis, ar karinis lėktuvas, kol kas nežinoma.

Afganistano rytinėje Gazni provincijoje pirmadienį sudužo lėktuvas, pranešė pareigūnai, bet kiek jame buvo žmonių ir ar tai buvo keleivinis, ar karinis lėktuvas, kol kas nežinoma.

REKLAMA

„Lėktuvas sudužo maždaug 13 val. 10 min. vietos (10 val. 40 min. Lietuvos) laiku Gazni provincijos Dih Jako rajone. Vietos gyventojai bando gesinti degantį lėktuvą. Mes vis dar nežinome, ar tai karinis, ar komercinis lėktuvas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Gazni provincijos gubernatoriaus atstovas Arefas Noori.

Kiek anksčiau jis televizijai 1TV sakė, kad katastrofą patyrė didžiausios šalies oro bendrovės „Ariana“ orlaivis. 

Provincijos policijos atstovas patvirtino informaciją apie įvykusią katastrofą, tačiau lėktuvo neidentifikavo.

Didelė dalis Gazni provincijoje esančių kaimo vietovių yra kontroliuojamos Talibano kovotojų arba Talibanas turi ten didelę įtaką, todėl vyriausybės pareigūnams į jas patekti sunku.

REKLAMA
REKLAMA

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas pranešė, kad jie tiria pranešimus apie nelaimę, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Socialiniuose tinkluose pasirodė daugybė komentarų, kad lėktuvas priklausė valstybinei oro bendrovei „Ariana“, tačiau bendrovė pareiškė, kad šie gandai yra „netiesa“.

REKLAMA

„Visi Afganistano oro linijų „Ariana“ (lėktuvų) skrydžiai baigėsi be incidentų“, – sakoma oro bendrovės pranešime socialiniame tinkle „Facebook“. 

Afganistano civilinės aviacijos tarnyba taip pat paneigė pranešimus, kad skrydis buvo komercinis.

„Remiantis informacija, mūsų gauta iš skrydžių valdymo bokšto ir eismo reguliavimo tarnybos, komercinio orlaivio avarija nebuvo užfiksuota. Afganistano oro bendrovė „Ariana“ patikino, kad visi jos lėktuvai yra vietoje“, – sakoma jos pranešime.

Karinių lėktuvų, ypač sraigtasparnių, avarijos yra gana dažnos Afganistane, kur oro sąlygos dažnai būna sudėtingos, o pasenę lėktuvai yra neretai naudojami neįvertinant jų galimybių. Be to, šioje karo nualintoje šalyje sraigtasparniai dažnai tampa kovotojų taikiniais. 

Pastarąjį kartą komercinio lėktuvo katastrofa Afganistane užregistruota 2010 metų gegužę, kai sudužo iš šiaurinės Kunduzo provincijos į Kabulą skridęs lėktuvas.

Per šią nelaimę, įvykusią 20 km šiauriau Kabulo esančiame Hindukušo kalnų regione, žuvo 38 keleiviai ir šeši įgulos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų