REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje siaučiant koronavirusui, pranešama apie pirmą užfiksuotą atvejį, kai virusu užsikrėtė kūdikis. Tuo metu Kinijos specialistai tvirtina, kad aptiko viruso židinį.

Pasaulyje siaučiant koronavirusui, pranešama apie pirmą užfiksuotą atvejį, kai virusu užsikrėtė kūdikis. Tuo metu Kinijos specialistai tvirtina, kad aptiko viruso židinį.

REKLAMA

Naujienų agentūros „AFP“ žurnalistė Honkonge praneša, kad Pekine 9 mėnesių mergaitei nustatytas koronavirusas. Kaip pranešama, mergytė lankėsi Uhane, kuris dabar, dėl viruso protrūkio, yra uždarytas.

Kinijos ligų kontrolės ir prevencijos centras sekmadienį paskelbė, kad aptiko koronaviruso židinį. Kaip ir buvo spėta anksčiau, nepatvirtintais duomenimis, virusas užgimė viename Uhano turguje.

Centro mokslininkai aptiko 33 virusu užkrėstus pavyzdžius iš Uhano turgaus. 31 iš tirti paimtų mėginių buvo iš tos turgaus vietos, kur prekiaujama laukiniais gyvūnais. Tai patvirtina anksčiau viešojoje erdvėje sklandžiusius spėjimus apie viruso ir laukinių gyvūnų ryšį.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijos valdžia sekmadienį paskelbė laikiną draudimą prekiauti laukiniais gyvūnais, šaliai bandant suvaldyti gyvybių pareikalavusį koronavirusą.

Veisti, transportuoti ir pardavinėti visas laukinių gyvūnų rūšis draudžiama „nuo šio skelbimo dienos iki tol, kol baigsis nacionalinė epideminė situacija“, sakoma trijų agentūrų, įskaitant Žemės ūkio ministeriją, bendroje direktyvoje.

REKLAMA

Draudimą paskelbė Žemės ūkio ministerija, Valstybinė rinkos reguliavimo administracija ir Nacionalinė miškų ir pievų administracija.

Mokslininkai vis dar tiria, kokie konkrečiai gyvūnai yra pagrindiniai koronaviruso nešėjai. Kinijos ligų kontrolės ir prevencijos centro specialistai pradėjo ieškoti vakcinos nuo koronaviruso.

Kinijos Uhano miesto, atsidūrusio naujo mirtinai pavojingo viruso protrūkio epicentre, meras paskelbė, jog tikisi dar tūkstančio patvirtintų užsikrėtimo atvejų, pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Pasak Zhou Xianwango, remiantis miesto ligoninėse tikrinamų ar stebimų pacientų skaičiumi „galima pridėti maždaug 1 tūkstantį atvejų“.

REKLAMA
REKLAMA

Patvirtintas užsikrėtimo atvejų visoje šalyje skaičius sekmadienį buvo 1 975.

Naujasis koronavirusas yra panašus į ūmaus kvėpavimo takų sindromą (SARS), 2002– 2003 metais nusinešusį šimtus gyvybių Kinijoje ir Honkonge, ir Artimųjų Rytų respiracinio sindromo infekciją (MERS), išplitusią 2012 metais ir taip pat sukėlusią daugybę mirčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų