REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl koronaviruso uždarytame Uhano mieste, Kinijoje – sumaištis. Perpildytose ligoninėse žmonės gydytojų apžiūros laukia net po kelias paras, o pačioje gydymo įstaigoje vyrauja chaosas ir baimė, kad mirtinas virusas plis ir pareikalaus naujų aukų.

Dėl koronaviruso uždarytame Uhano mieste, Kinijoje – sumaištis. Perpildytose ligoninėse žmonės gydytojų apžiūros laukia net po kelias paras, o pačioje gydymo įstaigoje vyrauja chaosas ir baimė, kad mirtinas virusas plis ir pareikalaus naujų aukų.

REKLAMA

Naujienų agentūros „Agence France-Presse“ žurnalistai apsilankė vienoje iš Uhano miesto ligoninių, kurioje išvydo ilgas žmonių eiles, daugybę kosinčių pacientų ir pervargusį gydymo įstaigos personalą, nespėjantį visų greitai apžiūrėti.

„Aš dvi dienas nemiegojau ir klaidžioju nuo ligoninės iki ligoninės <...> Tokiu tempu, geriausiu atveju, mane apžiūrės tik rytoj ryte“, – pasakojo vyras, kuris nerimauja, kad gali būti užsikrėtęs paslaptinguoju virusu.

„Prireikia mažiausiai penkių valandų, kol tave apžiūri gydytojas“, – sakė Uhano ligoninėje esanti moteris.

Kita moteris teigė, kad ligoninės personalas pasimetęs ir vyrauja chaosas. Vyresnio amžiaus vyras pasakojo, kad visą dieną prastovėjo eilėje, kad būtų apžiūrėtas medikų, ir galiausiai ligoninės personalo buvo išsiųstas namo, nes ligoninėje neužtenka palatų.

REKLAMA
REKLAMA

„Visiškai nebėra vietos, ligoninės personalo darbuotojai priblokšti, trūksta vaistų, pacientai yra paliekami likimo valiai“, – žurnalistams pasakojo ligoninėje sutiktas vyras.

REKLAMA

Į ligonines sulėkę žmonės baiminasi, kad virusu užsikrėtę ligoniai apkrės tuos, kurie tik profilaktiškai užsuko pasitikrinti, nors prieš vizitą ligoninėje ir nebuvo užsikrėtę koronavirusu.

Perpildytose ligoninėse žmonės neturi nė kur prisėsti, tad kai kurie su savimi atsinešė ir plastmasines sulankstomas kėdutes, vienas vyras į ligoninę iš namų atsivilko fotelį.

Svarbi informacija apie virusą Kinijoje:

– Gruodžio 31-ąją pasirodė pranešimai, kad Kinijos Uhano mieste užfiksuotas neaiškios kilmės pneumonijos susirgimų židinys.

– Teigiama, kad ligos šaltinis – Uhano jūros gėrybių turgavietė. 

– Sausio 7-ąją Kinija paskelbė, kad nustatyta žmones susargdinusi infekcija – naujas koronavirusas 2019-nCoV.

REKLAMA
REKLAMA

– Sausio 20-ąją medikai patvirtino, kad virusas yra perduodamas nuo žmogaus žmogui.

– Sausio 26-ąją susirgusiųjų skaičius perkopė 2 tūkst. Oficialiais duomenimis mirusiųjų jau 56.

– Pavieniai susirgimų atvejai užfiksuoti Prancūzijoje, Honkonge, Makau, Nepale, Taivane, Vietname, Japonijoje, JAV, Kanadoje, Australijoje, Pietų Korėjoje, Singapūre, Tailande ir Malaizijoje.

– 25 Kinijos regionuose įvestas aukščiausias reagavimo į nelaimę lygis. Uhanas yra visiškai uždarytas nuo išorinio pasaulio – žmonėms nėra leidžiama į jį atvykti ir iš jo išvykti. Penkiolikoje regiono miestų yra uždraustas viešasis transportas ir vieši renginiai. Bendrai sudėjus šiuose miestuose gyvena apie 60 mln. gyventojų. Net ir sostinėje Pekine yra apribotas tarpmiestinis transportas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kinijos valdžiai nerimą kelia Naujųjų metų šventės (sausio 24-25 d.) ir atostogų metu po visą šalį keliaujantys gyventojai, kurie apsunkina viruso plėtros stabdymą.

– Kinijoje buvo įvestas laikinas apribojimas visoje šalyje pardavinėti ar transportuoti laukinius gyvūnus.

– Šalies vadovas Xi Jinpingas pareiškė, kad virusas plinta labai greitai, o jo šalis susidūrė su didele nelaime. PSO kol kas ekstremalios padėties neskelbia.

– Kinijos sveikatos ministras Ma Xiaowei paskelbė, kad viruso sukelti simptomai žmonėms gali nepasireikšti net kelias savaites. Tai reiškia, kad užkrėsti žmonės gali, patys to nežinodami ilgą laiką, užkrėsti aplinkinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų