REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australija šeštadienį patvirtino pirmuosius keturis užsikrėtimo nauju koronavirusu, Kinijoje jau pareikalavusiu 41 žmogaus gyvybės, atvejus.   

Australija šeštadienį patvirtino pirmuosius keturis užsikrėtimo nauju koronavirusu, Kinijoje jau pareikalavusiu 41 žmogaus gyvybės, atvejus.   

REKLAMA

Pasak sveikatos apsaugos pareigūnų, vienas iš jų – vyras, prieš savaitę atvykęs į Melburną iš protrūkio epicentru tapusio vidurio Kinijos miesto Uhano. Ligonis izoliuotas ir gydomas nuo pneumonijos, jo būklė stabili.

Kiti trys koronavirusu užsikrėtę vyrai, taip pat neseniai atvykę iš Kinijos, izoliuoti ir gydomi Sidnėjaus ligoninėse.   

„Jiems nėra itin blogai“, – spaudos konferencijoje sakė Naujojo Pietų Velso valstijos vyriausioji sveikatos apsaugos pareigūnė Kerry Chant.

Pasak jos, visuomenės sveikatos apsaugos pareigūnams pavyko nustatyti daugumą žmonių, skridusių lėktuvais iš Kinijos kartu su dviem iš užsikrėtusių vyrų. Nė vienam iš bendrakeleivių ligos simptomai nepasireiškė.  

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai toliau bando nustatyti, kaip keliavo trečiasis vyras, ir laukia kelių kitų žmonių, įtariamų užsikrėtus šia liga, tyrimų rezultatų.  

REKLAMA

Valstijos sveikatos ministras Bradas Hazzardas pagyrė tris Sidnėjuje gydomus pacientus, kad šie kreipėsi į medikus iš karto, vos pasireiškė simptomai. 

Kvynslando valstijos valdžia pranešė, kad įtarimai, jog dar penki žmonės galėjo užsikrėsti koronavirusu, nepasitvirtino.  

Manoma, kad anksčiau nežinotas virusas 2019-nCoV gruodžio pabaigoje išplito iš Uhano turgaus, kuriame prekiaujama egzotiniais gyvūnais ir žvėriena.

Kinijoje šiuo virusu jau užsikrėtė apie 1 300 žmonių, infekcija išplito į keliolika kitų šalių, įskaitant Prancūziją ir JAV.  

REKLAMA
REKLAMA

Virusas kelia visuotinį susirūpinimą, nes yra panašus į ūmaus kvėpavimo takų sindromą (SARS), 2002-2003 metais nusinešusį šimtus gyvybių Kinijoje ir Honkonge. 

Sveikatos ekspertai sako, kad užfiksuota viruso perdavimo iš žmogaus žmogui atvejų Uhane. Siekiant sustabdyti infekcijos plitimą, šis 11 mln. gyventojų turintis miestas yra uždarytas. 

Australijos sveikatos ministras Gregas Huntas pranešė, kad susisiekta su žmonėmis, skridusiais į Melburną kartu su užsikrėtusiu vyru, jiems „suteikta informacijos ir patarimų“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų