REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sparčiai plintantis koronavirusas pasiekė ir Prancūziją

Papildyta 9.42 val.

Prancūzijoje patvirtinti trys užsikrėtimo nauju koronavirusu, pirmiausiai išplitusiu Kinijoje, atvejai, kurie yra pirmieji Europoje, penktadienį pranešė pareigūnai.

Prancūzijoje patvirtinti trys užsikrėtimo nauju koronavirusu, pirmiausiai išplitusiu Kinijoje, atvejai, kurie yra pirmieji Europoje, penktadienį pranešė pareigūnai.

REKLAMA

Pirmajam pacientui ši infekcija buvo diagnozuota pietvakariniame Bordo mieste, o kitas – Paryžiuje, žurnalistams sakė Prancūzijos sveikatos apsaugos ministrė Agnes Buzyn.

Dar vienas asmuo, vieno iš dviejų pirmųjų pacientų artimas giminaitis, taip pat susigriebė šį virusą, vėliau informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Visi trys neseniai lankėsi Kinijoje ir dabar yra laikomi izoliuoti.

„Tikriname šių pacientų, kuriems buvo nustatyta teigiama diagnozė, [kontaktų] istoriją, kad susisiektume su žmonėmis, su kuriais [pacientai] bendravo“, – anksčiau sakė A. Buzyn.

„Šiandien nustatėme pirmuosius [užsikrėtimo atvejus] Europoje – galbūt dėl to, kad labai greitai sukūrėme testą ir esame pajėgūs juos nustatyti“, – aiškino ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis pacientas – 48 metų asmuo – grįžo į Prancūziją sausio 22 dieną ir anksčiau „pabuvojo Uhane“, protrūkio epicentru tapusiame vidurio Kinijos mieste. Jo būklė apibūdinama kaip „gera“.

REKLAMA

„Žinome, kad nuo atvykimo į Prancūziją pacientas turėjo kontaktų su 12 žmonių. Ketiname su jais susisiekti“, – kalbėjo A. Buzyn.

Ministrė pridūrė, kad ką tik buvo informuota apie antrą pacientą, todėl kol kas negali pateikti daugiau duomenų.

„Epidemijos atveju reikia elgtis kaip per gaisrą – greitai nustatyti židinį“ ir „suvaldyti ją kiek įmanoma greičiau“, pabrėžė A. Buzyn.

Naujasis koronavirusas kelia nerimą dėl savo panašumo į ūminio kvėpavimo takų sindromą SARS, 2002–2003 metais pareikalavusį žemyninėje Kinijoje ir Honkonge beveik 650 žmonių gyvybių.

REKLAMA
REKLAMA

Protrūkis prasidėjo gruodžio pabaigoje apie 11 mln. gyventojų turinčiame Uhane, svarbiame pramonės ir transporto centre. Vėliau virusas išplito į kelias kitas šalis, įskaitant Jungtines Valstijas.

Kinija šeštadienį informavo, kad naujo koronaviruso protrūkio aukų skaičius išaugo iki 41, tarnyboms pranešus apie 15 naujų mirčių. Užsikrėtusių šioje šalyje dabar yra daugiau kaip tūkstantis.

Kinija į koronaviruso protrūkio epicentrą siunčia 450 kariuomenės medikų

Kinija pasiuntė 450 kariuomenės medikų, įskaitant turinčius patirties kovojant su SARS ir Ebolos karštligės epidemijomis, į šalies vidurio regiono miestą Uhaną dėl naujo koronaviruso protrūkio, jau nusinešusio dešimtis žmonių gyvybių, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kariuomenės lėktuvais į Uhaną atskraidinti medikai bus paskirstyti ligoninėse, kuriose gydoma daug užsikrėtusių pacientų, informavo naujienų agentūra „Xinhua“.

Šis žingsnis žymi didinamas centrinės vyriausybės pastangas suvaldyti protrūkį, nuo kurio šalyje jau mirė 41 žmogus, taip pat dar mažiausiai 1 287 užsikrėtė.

Anksčiau buvo pranešimų apie lovų stygių ligoninėse, prisidedančių prie pastangų suvaldyti koronaviruso protrūkį Uhane, labiausiai paveiktame šios krizės.

Vyriausybė netgi pradėjo statyti Uhane specialią ligoninę ir planuoja ją įrengti vos per 10 dienų.

„Xinhua“ nurodė, kad kariuomenės medikų komandoje esama kvėpavimo takų ligų, užkrečiamųjų ligų, infekcijų valdymo ligoninėse ir intensyviosios terapijos specialistų.

REKLAMA

Hubėjaus provincijos gubernatorius Jiang Chaoliangas penktadienį per posėdį sakė, kad Uhanas privalo „dėti visas pastangas“ izoliuotų palatų ir lovų skaičiui ligoninėse padidinti.

Ligoninės taip pat privalo pasirūpinti, kad pacientai būtų „priimami laiku“, sakoma vyriausybės tinklalapyje paskelbtame pranešime“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų