REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meksikos šiauriniame Toreono mieste 11-metis moksleivis penktadienį nušovė pradinės mokyklos mokytoją, sužeidė dar šešis žmones ir galiausiai nukreipė ginklą į save, pranešė policija.

Meksikos šiauriniame Toreono mieste 11-metis moksleivis penktadienį nušovė pradinės mokyklos mokytoją, sužeidė dar šešis žmones ir galiausiai nukreipė ginklą į save, pranešė policija.

REKLAMA

„Sužeistieji – penki mokiniai ir fizinio lavinimo mokytojas – buvo išvežti į vietos ligoninę, jų būklė stabili“, – sakė su JAV besiribojančios Koahuilos valstijos gubernatorius Miguelis Angelis Riquelme.

Tuo metu prie privačios Cervanteso pradinės mokyklos susirinko smarkiai išsigandę vaikų tėvai. Pareigūnai evakavo pastatą, o policija ir kariai jį uždarė.

Policijos leitenantas Adelaido Floresas sakė televizijai „Milenio“, kad pranešimas apie šaudymą buvo gautas apie 8 val. 30 min. vietos (16 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Pasak M. A. Riquelme, prasidėjus pirmajai pamokai mokinys pasiprašė į tualetą. Kai jis apie 15 min. negrįžo, 50-metė mokytoja nuėjo patikrinti, ar viskas gerai.

REKLAMA
REKLAMA

Berniukas išėjo iš tualeto laikydamas du pistoletus ir paleido ugnį. Jis nužudė savo mokytoją ir sužeidė dar šešis žmones, tuo metu buvusius koridoriuje. Galiausiai jis nusišovė, pasakojo M. A. Riquelme.

REKLAMA

„Giliai apgailestaujame dėl šio incidento... jis sukrėtė mus visus“, – per spaudos konferenciją sakė gubernatorius.

„Noriu pakartoti, kad tokie dalykai mūsų mokyklose nėra įprasti“, – pridūrė jis.

Meksika yra labiau pratusi gauti žinių apie šaudynes kaimyninių Jungtinių Valstijų mokyklose.

Vis dėlto šalyje tokių incidentų irgi yra pasitaikę. 2014-aisiais vienas 15-metis nušovė bendraklasį centrinėje Meksiko valstijoje, o 2017-aisiais kitas to paties amžiaus vaikas pašovė keturi mokslo draugus vidurinėje mokykloje šiauriniame Monterėjaus mieste.

REKLAMA
REKLAMA

Ryšys su Kolumbainu?

Toreono meras Jorge Zermeno Infante sakė „Milenio“, kad užpuoliku tapęs vaikas gerai mokėsi ir elgėsi normaliai. Berniukas gyveno su savo senele, pridūrė pareigūnas.

Gubernatorius M. A. Riquelme irgi sakė, kad dėl berniuko elgesio nebuvo iškilę jokių problemų. Vis tik jis pridūrė, kad pradinukas prieš pamokas savo bendraklasiams užsiminė, jog „šiandien yra ta diena“, taip pat kalbėjo apie kompiuterinę šaudyklę „Natural Selection“.

Nuėjęs į tualetą jis persirengė marškinėliais su užrašu „Natural Selection“, sakė valstijos prokuroras Gerardo Marquezas.

Užrašas „Natural Selection“ taip pat buvo ant marškinėlių, vilkėtų vieno iš paauglių, 1999 metais surengusių liūdnai pagarsėjusias šaudynes JAV Kolumbaino vidurinėje mokykloje. Tąsyk du mokiniai nužudė 13 kitų vaikų ir galiausiai nusišovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaidimas „Natural Selection“, kurio pirmoji versija buvo išleista 2002 metais, su Kolumbaino šaudynėmis nesusijęs.

„Atrodo, kad buvo kažkoks vaizdo žaidimų poveikis“, – pažymėjo prokuroras.

Kalbėdamas apie galimą ryšį su Kolumbaino incidentu, G. Marquezas sakė: „Turime nagrinėti kiekvieną įmanomą tyrimo giją, ir ši yra viena iš jų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų