REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Amerikos Valstijų Senatą kontroliuojantys demokratai rengiasi svarbiam balsavimui. Rytoj ketinama apsispręsti kada, kiek ir kaip bus mėginama riboti lėšas karui Irake.

REKLAMA
REKLAMA

Už uždarų durų svarstomi įvairūs būdai, kaip priversti JAV prezidentą pakeisti savo strategiją.

REKLAMA

Senato daugumo lyderis Haris Reidas (Harry Reid) paskelbė, kad bus siūlomas ir kiek švelnesnis variantas, negu reikalavimas trauktis iš Irako jau šį rudenį. Turima omenyje kažkuri data kitais metais.

JAV Kongrese demokratai patys nesutaria dėl to, kiek toli galima eiti konfliktuojant su Baltaisiais Rūmais.

Anksčiau šį mėnesį Dž. Bušas (G. Bush) jau vetavo įstatymą, kuriame finansai karui Irake buvo skirti numatant ir pasitraukimo iš Irako datą. Jis pakartojo, vetuosiąs ir naują projektą, kuriam jau yra pritarę Atstovų Rūmai. Pasak jo, nėra prasmės iš anksto skelbti priešui, kada pasitrauksi.

REKLAMA
REKLAMA

Demokratų kontroliuojami Jungtinių Amerikos Valstijų Kongreso Atstovų rūmai, praeitą ketvirtadienį 221 vienu balsu prieš 201 pritarė karo Irake finansavimo įstatymui, kuris numato du jo etapus.

30 mlrd. dolerių skiriama karinėms operacijoms iki liepos mėnesio, taip pat 12 mlrd. būtų skirta sumokėti už įrangą ir apmokymus Afganistano ir Irako pajėgoms. Dar 15 mlrd. būtų skirta kitiems svarbiausiems projektams, įskaitant 6,8 mlrd. uragano padariniams likviduoti, 3,1 mlrd. bazių uždarymui, 2,2 mlrd. šalies saugumui užtikrinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal šį pasiūlymą, Bušas turėtų liepos 13d., kuomet dėl saugumo ir politikos reformų tarsis Irako vyriausybė, iš naujo informuoti Kongresą apie padėtį. Pastarasis per 10 dienų turėtų nutarti , kad kariai grįžta namo arba pratęsti finansavimą iki rugsėjo.

Neturėdami pakankamos daugumos veto atmesti, Senato demokratai, ir jų lyderis Haris Reidas (Harry Reid) ketina ieškoti kompromiso su Baltaisiais Rūmais bei respublikonais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų