REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Planuotas Baltarusijos ir Rusijos integracijos šalininkų mitingas Minske neįvyko, nes niekas į jį neatvyko, penktadienį pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Planuotas Baltarusijos ir Rusijos integracijos šalininkų mitingas Minske neįvyko, nes niekas į jį neatvyko, penktadienį pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

REKLAMA

Organizatoriai planavo surengti akciją Baltarusijos sostinės centre esančioje Spalio aikštėje 12–13 valandomis, tačiau aikštėje tuo metu lankėsi tik žiniasklaidos atstovai ir atsitiktiniai praeiviai.

Kaip rašo baltarusių portalas tut.by, integracijai pritariantys mitingo organizatoriai atsisakė jį rengti, nes jie „perdegė“.

„Visų pirma, perdegėme. Antra, pamatėme, kad [policija] perspėjo [vieną iš akcijų prieš integraciją su Rusija organizatorių Pavelą] Severincą, kad rengti masinius renginius yra nesaugu“, – portalui paaiškino prorusiško judėjimo „Nemirtingasis pulkas“ pirmininkas Valerijus Drakas.

„Išvesti liaudį reikštų ją pakišti. Galbūt opozicija turi pinigų baudoms – mes jų neturime. Todėl nusprendėme akcijos nerengti“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Integracijos priešininkai planuoja penktadienį vakare susirinkti į mitingą toje pačioje vietoje.

Trečiadienį policija sulaikė vieną iš šios akcijos organizatorių P. Severincą ir priminė jam, kad gruodžio 20 dieną Spalio aikštėje planuojama surengti labdaros akciją „Mūsų vaikai“, todėl nesankcionuotas protestas esą keltų pavojų jos dalyvių saugumui. 

REKLAMA

Rusijos ir Baltarusijos prezidentai aptaria gilesnės integracijos perspektyvas

Rusijos ir Baltarusijos prezidentai penktadienį derasi dėl glaudesnių abiejų kaimynių ir sąjungininkių ryšių.

Sankt Peterburge vykstantis Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Baltarusijos lyderio Aleksandro Lukašenkos susitikimas yra jau antras per šį mėnesį.

Po ankstesnio derybų rato abu lyderiai iš karto nepaskelbė apie jokius pasiektus sandorius, tačiau pareigūnai teigė, kad artėjama prie susitarimo dėl gilesnės integracijos.

Derybos išprovokavo opozicijos protestus Baltarusijoje, kur daugelis baiminasi, jog glaudesni ryšiai su Rusija gali susilpninti Baltarusijos nepriklausomybę, atgautą suirus Sovietų Sąjungai.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgiau nei ketvirtį amžiaus Baltarusiją geležiniu kumščiu valdantis A. Lukašenka grindžia savo šalies sovietinio modelio ekonomiką pigia Rusijos energija ir paskolomis.

Maskva ir Minskas 1997 metais pasirašė susitarimą dėl „Sąjunginės valstybės“ sukūrimo, numatantį glaudžius politinius, ekonominius ir karinius ryšius, tačiau susiformavo ne viena tauta, nors formaliai taip ir nebuvo suformuota atskira šalis.

Kremlius neseniai ėmė stipriau spausti Baltarusiją, didindamas energijos kainas ir mažindamas subsidijas. Rusijos pareigūnai sako, kad Minskas turėtų pritarti glaudesnei ekonominei integracijai, jei nori mažesnių energijos šaltinių kainų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų