REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos žiniasklaida penktadienį paskelbė, kad vyras, per šaudynes prie Federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Maskvos centre nužudęs vieną žmogų ir dar penkis sužeidęs, buvo 39 metų netoliese esančio miesto gyventojas.

Rusijos žiniasklaida penktadienį paskelbė, kad vyras, per šaudynes prie Federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Maskvos centre nužudęs vieną žmogų ir dar penkis sužeidęs, buvo 39 metų netoliese esančio miesto gyventojas.

REKLAMA

Šaulio, nukauto per susišaudymą su saugumo pajėgomis ketvirtadienio vakarą, tapatybė oficialiai dar nenustatyta, tačiau Rusijos žiniasklaida pranešė, kad jis yra buvęs apsaugos darbuotojas, mėgęs laisvalaikiu šaudyti ir gyvenęs Podolsko mieste, esančiame už 40 kilometrų į pietus nuo Maskvos.

Keli susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalai paskelbė žuvusio užpuoliko nuotrauką – joje matyti akiniuotas barzdotas vyras kruvinu veidu.

Kaip cituodami vieną tyrėją pranešė bulvarinio stiliaus laikraštis „Komsomolskaja pravda“ ir televizija „Ren TV“, įtariamas užpuolikas turėjo septynių teisėtai įsigytų šaunamųjų ginklų arsenalą.

REKLAMA
REKLAMA

Sovietinės KGB perėmėja FSB nepateikė beveik jokios informacijos apie pavieniui veikusį šaulį, kuris buvo nušautas po išpuolio Didžiosios Lubiankos gatvėje, esančioje netoli FSB būstinės ir judraus prekybos rajono pačiame Rusijos sostinės centre.

REKLAMA

Sunkius nusikaltimus nagrinėjančio Tyrimų komiteto duomenimis, buvo nužudytas vienas saugumo tarnybos pareigūnas, o dar penki žmonės, įskaitant vieną civilį, buvo sužeisti ir hospitalizuoti.

Maskva nenurodė, ar šaudynės tiriamos kaip teroro aktas, ir tik informavo pradėjusi tyrimą dėl atakų prieš teisėsaugos pareigūnus.

Neaiškūs motyvai

Užpuolikas dalyvaudavo šaudymo varžybose, o jo šaulių klubo instruktorius Olegas Solovičius sakė „Komsomolskaja pravda“, kad ginklus įtariamasis įsigijo legaliai, tačiau „šaudė prastai“ ir niekada nenusivilkdavo savo tamsaus apsiausto su gobtuvu.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis normaliai bendravo su kitais“, – teigė O. Solovičius ir pridūrė, kad įtariamasis prieš daugiau nei penkerius metus gavo leidimą šaunamiesiems ginklams įsigyti. Pasak instruktoriaus, „tai reiškia, kad valstybė juo visiškai pasitikėjo“.

Laikraštis taip pat paėmė interviu iš vyro motinos, sakiusios kad jos sūnus anksčiau buvo apsaugos darbuotojas, bet neseniai nustojo dirbti ir ėmė „kalbėtis telefonu su kažkokiais arabais“. Moteris nesuprato pokalbių turinio, nes jie bendravo angliškai.

Leidinys paskelbė nedidelio penkiaaukščio namo, kuriame gyveno užpuolikas, nuotrauką, tyrėjams ten atlikus kratą.

Išpuolis įvyko ankstyvą vakarą, kai žmonės grįžinėjo iš darbo ar sėdėjo kavinėse.

Praeivių filmuotoje medžiaga matyti bėgantys panikos apimti žmonės, o liudininkai pasakojo naujienų agentūrai AFP, kad nuaidėjus šūviams jie pasislėpė kavinėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaulio motyvai lieka neaiškūs.

Incidentas įvyko Karinės kontržvalgybos dieną ir penktadienį minimos Saugumo tarnybos dienos išvakarėse.

Išpuolio metu prezidentas Vladimiras Putinas, buvęs FSB vadovas ir KGB agentas, sakė kalbą iškilmingame saugumo tarnybų renginyje. Keliomis valandomis anksčiau jis dalyvavo ilgoje kasmetinėje spaudos konferencijoje Maskvos centre.

Per pastaruosius kelerius metus Rusija nukentėjo nuo daugybės išpuolių, dėl kurių kaltinami islamistų kovotojai, daugeliu atvejų – kilę iš neramaus Šiaurės Kaukazo regiono.

Rusijos teismas anksčiau šį mėnesį skyrė bausmes, įskaitant kalinimą iki gyvos galvos, 11 žmonių, pripažintų kaltais dėl aukų pareikalavusio sprogdinimo Sankt Peterburgo metropolitene, įvykdyto 2017 metais. Tąsyk žuvo 15 žmonių, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Pernai 17-metis anarchistas susisprogdino prie įėjimo į FSB regioninę būstinę šiauriniame Archangelsko mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų