REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaltu dėl seksualinių nusikaltimų savo pacienčių atžvilgiu pripažintas Romforde dirbęs bendrosios praktikos gydytojas.

Kaltu dėl seksualinių nusikaltimų savo pacienčių atžvilgiu pripažintas Romforde dirbęs bendrosios praktikos gydytojas.

REKLAMA

Sostinės Old Bailey teismas antradienį patvirtino, kad Manishas Shanas (50 m.) yra kaltas iš viso dėl 23 nusikalstamų veikų epizodų.

Gydytojo aukos – jaunos pacientės, moterys nuo 17 iki 30 metų.

Iš pradžių į teisėsaugą kreipėsi tik kelios nukentėjusios moterys, vėliau jų atsirado žymiai daugiau. Nusikaltimai įvykdyti 2009-2013 metais.

Savo kabinete Manishas Shanas joms liepdavo visiškai nusirengti net ir tais atvejais, kai to visiškai nereikėdavo, medikas nuogas moteris guldydavo ant apžiūros stalo ir liesdavo intymias vietas: genitalijas bei krūtinę.

Gydytojas kartais nedėvėdavo pirštinių, nors jos būtinos tokiais atvejais. Kai kurias moteris jis apžiūrų metu apkabindavo, bučiuodavo, vadindavo jas „ypatingomis“ bei sakydavo, kad jaučia joms itin šiltus jausmus.

REKLAMA
REKLAMA

Savo veiksmus jis aiškindavo siekiu nustatyti onkologines ligas, jis pacientes tam nuteikdavo – pasakodavo apie garsios aktorės Angelinos Jolie atvejį: ji susidūrė su krūties vėžiu. Taip pat primindavo Britanijos TV žvaigždės Jade Goody mirtį nuo onkologinės ligos.

REKLAMA

Remdamasis tuo jis prašydavo moterų apžiūrėti krūtinę.

Kai pacienčių skundai pasiekė policiją, gydytojas gynėsi ir tikino, kad taikė naują medicininę praktiką, kuri padėtų apsaugoti nuo susirgimų vėžiu.

Tačiau tyrimo metu surinkta medžiaga rodo, kad Manishas Shanas siekė seksualinio pasitenkinimo. Tai patvirtina faktai, kad medikas nesilaikė NHS nustatytos tvarkos: liepdavo visiškai nusirengti tais atvejais, kai tokie veiksmai visiškai nebūtini, intymių apžiūrų metu nedalyvaudavo kompanionai – to reikalauja gydytojų darbo gairės.

Prokurorų manymu, gydytojas garsenybių atvejus naudojo pacienčių įbauginimui, o ne informavimui.

Kaltu pripažintam Manishui Shanui nuosprendis bus paskelbtas vasario mėnesį. Jam už tokius veiksmus gresia laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis: www.anglija.today/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų