REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hagos centre trys nepilnamečiai penktadienį vakare buvo subadyti vienoje pagrindinių prekybinių gatvių, pranešė Nyderlandų policija.

Hagos centre trys nepilnamečiai penktadienį vakare buvo subadyti vienoje pagrindinių prekybinių gatvių, pranešė Nyderlandų policija.

REKLAMA

Po incidento vienoje universalinėje parduotuvėje miesto centre, kur pirkėjai tuo metu medžiojo „Juodojo penktadienio nuolaidas“, užpuolikas pabėgo, kilus didelei sumaiščiai.

Ši ataka įvyko praėjus tik kelioms valandoms po incidento Londono centre, kur peiliu ginkluotas užpuolikas, turėjęs netikrą sprogstamąjį įtaisą, sužalojo penkis žmones, iš jų du – mirtinai, bet galiausiai buvo nušautas policijos. Pareigūnai nurodė, kad išpuolis Londone buvo įvykdytas dėl teroristinių motyvų.

„Šiuo metu nagrinėjame visus scenarijus“, – naujienų agentūra ANP citavo vieną Nyderlandų policijos atstovą.

Policija nurodė, kad visi trys nukentėję asmenys yra nepilnamečiai, bet jų amžiaus neįvardijo. Visi jie vėliau buvo išleisti iš ligoninės namo.

REKLAMA
REKLAMA

Užpuolimas įvyko parduotuvėje „Hudson's Bay“ Didžiojoje Grote Marktstraat – viename svarbiausių Hagos komercinių kvartalų, kur įsikūrusios kai kurių didžiųjų prekių ženklų atstovybės ir parduotuvės.

REKLAMA

Visuomeninis transliuotojas NOS citavo įvykio liudininkus, kad dvi paauglės įbėgo į parduotuvę, kai jas peiliu sužeidė užpuolikas.

„Pamačiau dvi merginas, klykiančias ir bėgančias tolyn. Vienas vyras spruko. Jis labai sportiškai peršoko per suolelius. Atrodė kaip gepardas“, – NOS pasakojo vienas liudininkas.

„Žmonės mėgino ištrūkti, bet tai nesuveikė. Buvau sukrėstas“, – pridūrė pašnekovas.

Policija iš pradžių paskelbė ieškanti 40–50 metų „tamsoko gymio vyro“, vilkėjusio juodą sportinį švarką ir pilkas sportines kelnes bei užsidėjusį šaliką, bet vėliau šią informaciją atšaukė ir nurodė, kad įvykio aplinkybės tebetiriamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tebeieškome kaltininko“, – pažymėjo policija ir pridūrė, kad vykdomi „platūs tyrimai“.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti išsigandę pirkėjai, bėgantys iš įvykio vietos gatvėje, papuoštoje kalėdiniais žibintais.

Vėliau prie policijos užtvarų įvykio vietoje susirinko nemažai žmonių, vienas naujienų agentūros AFP korespondentas.

Virš gatvių skraidė policijos sraigtasparniai; atvažiavo kelios greitosios pagalbos mašinos.

Žmonės buvo subadyti netoli Nyderlandų parlamento rūmų. Hagoje yra įsikūrusi šalies vyriausybė ir kai kurios tarptautinės organizacijos.

JAV ambasada perspėjo Hagoje esančius amerikiečius būti budrius dėl „pranešimų apie saugumo incidentą“, taip pat pranešti savo artimiesiems, kad jie yra saugūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nyderlanduose buvo įvykdyta keletas teroro atakų, o policija išaiškino kelis planuotus sąmokslus, bet ši šalis terorizmo buvo paveikta mažiau negu kai kurios kitos Europos valstybės.

Kovą Utrechte keturi žmonės žuvo vienam Turkijoje gimusiam vyrui pradėjus šaudyti tramvajuje.

Pirmadienį olandų policija areštavo du įtariamus džihadistus, vieną jų – Hagoje. Abu buvo apkaltinti planavę teroro ataką panaudojant mirtininkų bombas ir užminuotus automobilius.

Anksčiau šį mėnesį vienas pakistanietis buvo nuteistas kalėti 10 metų už sąmokslą nužudyti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų olandų politiką Gertą Vildersą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų