REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmoji pasaulyje kontraceptinė priemonė, skirta vyrams, gali būti prieinama jau po 6 mėnesių, skelbia independent.co.uk.

Pirmoji pasaulyje kontraceptinė priemonė, skirta vyrams, gali būti prieinama jau po 6 mėnesių, skelbia independent.co.uk.

REKLAMA

Kaip rašoma pranešime, nauja galimybė vyrams atsirado po to, kai Indijos mokslininkai galutinai atliko klinikinius tyrimus.

Teigiama, kad nauja kontraceptinė priemonė vyrams galės būti veiksminga net 13 metų.

„Produktas yra paruoštas, tereikia sulaukti Generalinės vaistų kontrolės patvirtinimo“, – kalbėjo daktaras RS Sharma, vyriausiasis Indijos medicinos tyrimų tarybos mokslininkas.

„Tyrimai baigti, įskaitant išplėstinius trečios fazės klinikinius tyrimus. Preparatą išbandė 303 kandidatai, o sėkmės procentas siekė 97,3%, taip pat nepastebėta šalutinio efekto. Produktą galima drąsiai vadinti pirmąja pasaulyje vyrų kontracepcija“, – pridūrė daktaras.

Kontraceptinė priemonė būtų sušvirkščiama į šalia sėklidžių esančius vamzdelius. Taip pat pažymima, kad tokio preparato sudėtyje yra aštuntajame dešimtmetyje sukurto polietileno maleino rūgšties anhidrido, kuris slopina spermos gamybą.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad jei ši kontraceptinė priemonė bus galutinai patvirtinta, tai bus kaip ilgalaikė alternatyva vazektomijai, o ne trumpalaikis variantas kaip, tarkime, moterims siūlomi implantai ar spiralės.

REKLAMA

Tačiau dėl griežtų preparato testavimo normatyvų ši priemonė dar nebus pasiekiama bent 6 mėnesius.

„Tai pirmoji tokia priemonė pasaulyje, kuri atkeliautų iš Indijos, todėl turime būti ypač atidūs ją patvirtindami. Mes žiūrime į visus aspektus, ypač į geros gamybos praktikos (GMP) sertifikavimą, kad nekiltų jokių abejonių dėl tokios priemonės kokybės“, – teigė Indijos generalinis narkotikų kontrolierius VG Somani.

„Užtruks nuo šešių iki septynių mėnesių, kol bus gauti visi patvirtinimai, ir produktą bus galima gaminti“, – pridūrė VG Somani.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastaruosius metus susidomėjimas kontraceptinėmis priemonėmis, skirtomis vyrams, gerokai išaugo. Štai sausį buvo pradėti kontraceptinio gelio bandymai, kurie sumažina spermatozoidų kiekį iki 0. Šiuose bandymuose dalyvavo 80 britų.

Nors moterims skirtos geriamosios kontraceptinės tabletės buvo patvirtinos septintajame dešimtmetyje, vyrams kol kas vienintelė kontracepcijos priemonė yra – sterilizacija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų