REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vladimirovsko srityje (Rusija) aptiko mergaitę, kuri kaip du vandens lašai panaši į visame pasaulyje išgarsėjusią Gretą Thunberg. Mergaites sieja ne tik išorinis panašumas, tačiau ir meilė gamtai.

Vladimirovsko srityje (Rusija) aptiko mergaitę, kuri kaip du vandens lašai panaši į visame pasaulyje išgarsėjusią Gretą Thunberg. Mergaites sieja ne tik išorinis panašumas, tačiau ir meilė gamtai.

REKLAMA

Larisa Jefremova, Rusijoje vadinama švedų aktyvistės Gretos Thunberg antrininke, gyvena Kovrovo mieste.

„Kuomet Gretą rodė naujienose, aš to nemačiau“, – „StarHit“ cituojama žiniasklaidos žvaigžde tapusi mergaitė.

„Apie ją sužinojau jau vėliau – šokių grupės socialinio tinklo paskyroje įkėlė mano nuotrauką kartu su jos ir parašė, kad esame labai panašios. Nuotrauką pastebėjo žurnalistai, o tuomet ir prasidėjo… Man taip pat artima aplinkosaugos tema. Lankausi talkose. Sykį mes su draugais paminklą plovėme. Dar vaikštome į parkus, renkame šiukšles. Esu šokiruota tokio populiarumo. Nėra įprasta. Klasėje draugai visai normaliai sureagavo. Tiesa, kai kurie bando erzinti vadindami Tutunberg. Aš neįsižeidžiu, tačiau mamai tas nepatinka. Mokausi ketvirtoje klasėje, „trejetų“ (Rusijoje – penkiabalė sistema) nėra. Mėgstamiausias dalykas – kūno kultūra. Laisvalaikiu bėgioju, užsiimu choreografija“, – Rusijos žurnalistams pasakojo mergaitė.

Ji taip pat pripažino, kad vienas televizijos kanalas jau pasiūlė nusifilmuoti dokumentinėje juostoje apie Gretą ir išreiškė norą susitikti su savo žymiąja antrininke.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš tiesų tai aš norėčiau su ja asmeniškai susipažinti. Tačiau prastai moku anglų kalbą, bijau, kad nesuprasčiau. Žinau, kad kažkas jau parašė instagrame Thunberg apie mane. O gal ir pavyks pabendrauti? Patarčiau Gretai nepraleidinėti pamokų ir ieškoti dar kitų būdų išsaugoti gamtą. Dėl ekologijos nereiktų atsisakyti užsiėmimų. Man tai yra labai svarbu. Aš norėčiau tapti manikiūro meistre. Ten gerai moka. Turiu daug idėjų savo ateities profesijai – lengvosios atletikos trenerė, balerina… Laikas parodys, aš dar maža!“, – pasakojo ji. 

REKLAMA

10-metės mama tvirtina, kad dukra „kaip iš akies lupta sesuo-dvynė“: ji taip pat rūpinasi ekologija ir žino, kad į parduotuvę reikia eiti su savo maišeliu, kad neterštų aplinkos plastikiniais maišeliais“. 

„Aš noriu, kad žmonės, kurie lankosi miškuose, nemėtytų ten konservų skardinių ir maišelių, nes žvėreliams tai yra labai pavojinga. Žvėrys gali prieiti pasižiūrėti ir susižaloti nosį“, – cituojama L. Jefremova.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų