REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos pramogų pasaulio žvaigždė ir valstybinio „Pirmojo kanalo“ televizijos laidų vedėjas Maksimas Galkinas viename iš savo pasirodymų prabilo apie cenzūrą valstybinėje televizijoje ir apie tai, kad sovietiniai laikai grįžo į televiziją „blogiausiu įmanomu pavidalu“. Jis pažymėjo, kad kanalo vadovybė duoda konkrečius nurodymus dėl to, kas turi patekti į eterį, o apie ką kalbėti negalima.

Rusijos pramogų pasaulio žvaigždė ir valstybinio „Pirmojo kanalo“ televizijos laidų vedėjas Maksimas Galkinas viename iš savo pasirodymų prabilo apie cenzūrą valstybinėje televizijoje ir apie tai, kad sovietiniai laikai grįžo į televiziją „blogiausiu įmanomu pavidalu“. Jis pažymėjo, kad kanalo vadovybė duoda konkrečius nurodymus dėl to, kas turi patekti į eterį, o apie ką kalbėti negalima.

REKLAMA

M. Galkinas savo humoristinio pasirodymo Novosibirske metu pajuokavo apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kuriam „nuo savo liaudies bambėjimo darosi nuobodu, nes jis mintyse ruošiasi Marsą užkariauti“. 

Vaizdo įrašas iš spalio 2-ąją vykusio pasirodymo Rusijoje sukėlė milžinišką rezonansą žiniasklaidoje tik pastarosiomis dienomis. 

REKLAMA
REKLAMA

M. Galkinas susirinkusiems žiūrovams pasakojo, kad Rusijos valstybinėje televizijoje nesuvokiamai daug eterio yra skiriama Ukrainai.

„Mums pasakoja apie Ukrainą. Mums visą laiką pasakoja apie Ukrainą. Mane tai jau užkniso – aš gi ne Ukrainoje gyvenu. Ko jūs man apie ją visą laiką pasakojate? Jūs apie mus pasakokite. Toks jausmas, kad pas mus viskas jau tvarkoje ir liko štai tik ukrainiečiams padėti“, – koncerte pareiškė M. Galkinas.

REKLAMA

Jis kalbėjo ir apie ypatingą laidos „Vremia pokažet“ („Laikas parodys“, ved. Artiomas Šeininas) vaidmenį šioje „ukrainietiškoje pagalboje“. Šios laidos vedėjas yra pasižymėjęs savo agresyviu iš šokiruojančiu elgesiu filmavimo metu.

„Labiausiai tai ta programa „Vremia Pokažet“ „Pirmajame kanale“. Artiomas Šeininas surenka tuos ekspertus – vienas iš Lenkijos, kitas iš Vokietijos. Kankiniai sėdi tokie, o jis periodiškai paklausia: „Na, o ką pasakys mums ekspertas iš Lenkijos?“ – „Mes Lenkijoje manome, kad...“. „Taip, aš tau tuoj, kaip duosiu… Keliu kaip spirsiu!“… Aš kitą dieną įsijungiu, o jis ir vėl ten sėdi – tas iš Lenkijos. Ir ta pati, aišku, daina… Pas mus televizijos požiūriu sovietų laikai grįžo, blogiausia to žodžio prasme. Nes mums neduoda laiko apmąstyti, mums iškart sukramto ir pasako: „Štai – šitie priešai, tas – toks, o jūs – ten, šitie – ten“. Mes patys kaip ekspertai iš Lenkijos – sėdim ir bijom, kad mums dabar keliu per žandikaulį užvoš“, – kalbėjo M. Galkinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tačiau, iš esmės, bent jau koncertuose galima kalbėti tai, ką nori. Aš todėl ir nesiprašau tų apdovanojimų visų… Na, todėl, kad taip yra galimybė juos visus apš…, na, ta prasme, jūs supratote… Kitaip, tu kaip ir priklausomas nuo to“, – prisipažino M. Galkinas. 

Jis Putiną per dantį traukė ir dėl to, kad jis Rusijos prezidentu buvo ne vieną kadenciją:

„Anksčiau daugiau pas mus rodė politinio humoro. Dabar turime cenzūrą, ne viską galima sakyti iš televizoriaus ekrano. Tačiau aš juos suprantu, – suprantate, padėtis pas mus tokia, sudėtinga… Tačiau kada pas mus viskas paprasta buvo? Aišku, Vladimiras Vladimirovičius malačius, jau 20 metų valdžioje, jis ir Brežnevą aplenkė. Aišku, jis geriau už mus supranta, nes jau seniai taip. Aišku, nuobodu jam su tais pasauliniais lyderiais – naivūs žmonės, keičiasi kas ketverius metus… Be Angelos Merkel – apie ją vokiečiai pamiršo, ji taip ir sėdi… Pas mus jau gimė visa karta žmonių, gimė, gavo išsilavinimą, ir patys jau prigimdė: ir visa tai vyko valdant Putinui, jie net nežino, kad būna kitas prezidentas, jie galvoja, kad pačios pareigos vadinasi „Putinas“. „Putinas“ – tai pareigos, ir „Putinu“ gali būti tik Putinas. Na ir teisingai. Mūsų liaudį, iš esmės, visada traukė prie caro. Mums niekada iš šios vergijos neišlipti: prie caro buvo caras, prie komunistų buvo gensekas, taip pat caras, kažkiek pasimėtėm prie Jelcino, ir vėl gavom eilinį carą. Tai yra, čia viskas normalu. (Kreipdamasis į žiūrovą) Nefilmuokite, neklijuokite man bylos! Man dar į Maskvą grįžti. Na, iš tiesų, nefilmuokite, prašau. Na, ne dėl to, aišku, paprasčiausiai į „YouTube“ įkelia, o vėliau man toliau reikia miestuose skelbti (savo programą), o jie man: „O mes ir tai matėme, ir tai girdėjome.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Galkinas Putiną pašiepė ir daugiau.

„Trumpiau kalbant, pas jį (Putiną) tokia patirtis! Jis jau žino, kaip kelius nutiesti, ir ko pensininkams galėtų prireikti… Jis viską suvokia. Jis net žino, kur gandrams kiaušinius dėti. Patys gandrai to nežinojo. O jis nepatingėjo – persirengė gandru, sėdo į kažkokį drandaletą, asmeniškai išskrido… Gandrai sako: „Alfa patinas skrenda, mes – paskui jį“. Jis jiems ir sako: „Štai čia… Čia – Diatlovo perėja, čia – strateginės raketos, o štai čia ir dėsim“. Ir padėjo, patikėjo“, – cituojamas M. Galkino pasirodymo momentas. 

„Štai, jeigu mūsų Putinas nors kartą išeitų į debatus, tačiau jis juk neina, jam nusibodo viskas, štai jeigu jis eitų į debatus nors ir pats prieš save: iš kairės tribūnos pasakė, vėliau perbėgo į dešinę – pats sau paprieštaravo, perbėgo į kairę – iš tiesų tai, taip ir taip… O tarp jų Mao Zedongo kostiume Solovjovas stovi – tai vienam Putinui nusišypso, tai kitą pagiria… Tai būtų šou!“, – pasakojo žiūrovams M. Galkinas. 

REKLAMA

„O Putinui ir pačiam nuobodu su mumis, – pažymi parodijų meistras. – Mes nuobodūs, pas mus problemos, pensijos ne tos. Ten kažką ne taip padarė, ten ne taip. O jis kitu mastu (galvoja), jis jau mintimis Marsą užkariauja. O čia mes: „O kaip mums toliau gyventi?“. Kentėkite, veržkite diržus. Visi veržiasi: kas – ant juosmens, kas – ant kaklo… Laukiam, nes jis visai kituose išmatavimuose valdo. Ir tie opozicionieriai jo netenkina. Na, Navalnas, kokia jis „opozicija“? Visą laiką sėdi. Jo net nesimato. O tie trys opozicionieriai, kurie yra oficiali valdžios opozicija, štai tie trys žmonės… jie juk Putinui dar nuo Jelcino atiteko. Žirinovskis išvis kaip grafas Drakula: jį kas penkerius metus pažadina, jis iš karsto išlipa, mus pamato, šaukia kažką… Ir ant ko seilės užtykšta, tie 6 proc. ir eina už jį balsuoti, taip ir neatgaudami sąmonės. O rinkimai baigiasi, Žirinovskio išvis nesimato...“. 

REKLAMA

Kolegos iš valstybinių televizijų puolė neigti cenzūros faktą

Humoristo ir parodijų meistro Maksimo Galkino žodžius puolė neigti pagrindiniai valstybinių televizijų propagandininkai: televizijos laidų vedėjai Artiomas Šeininas, Dmitrijus Kiseliovas ir Vladimiras Solovjovas. 

„Gal jį kažkas ir cenzūruoja, aš to nežinau, – pareiškė D. Kiseliovas. – Man tai keistai skamba. Cenzūra interneto laikais neįmanoma, o ir kenksminga… Čia kvailystė kažkokia“. 

Pasak D. Kiseliovo, „apie Ukrainą valstybinės televizijos pasakoja dėl žiūrovų pageidavimo“.

„Kuomet kalbam apie Ukrainą, reitingai auga. Žiūrovų poreikis Ukrainai yra, jis pamatuojamas. Kažką užkniso – turi teisę tai pasakyti. Rusija – pasaulio čempionė pagal žodžio laisvę. Pas mus jūs galite bet ką malti eteryje, nei tradicijomis apribota, nei politiniu korektiškumu. Visiškai niekuo. Todėl kalbėti apie kažkokią cenzūrą – keista. Visur pasaulyje žurnalisto žodžio laisvė – pasirinkti sau vyr. redaktorių. Ar redakcijas, kurių politika tau yra tinkama. Ir pas mus toks pasirinkimas yra, turime milžinišką žiniasklaidos priemonių diapazoną. Taigi, rinktis galima. Jeigu kažkas kažką spaudžia vienoje vietoje, tai kitur to nedarys“, – „Newsru“ cituojamas D. Kiseliovas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizijos laidų vedėjas V. Pozneris sutiko su M. Galkinu, pažymėjęs, kad Rusijos televizijose yra daug didesnė problema už naujienų apie Ukrainą kiekį – tai įvykių pateikimas tokiu būdu, kad žiūrovas būtų įtikintas tuo, kas yra gerai, o kas blogai, ir tai yra didžiulė problema. Pasak V. Poznerio, vykdoma ne informacijos sklaida, o dezinformacija. 

Ir jos tikslas – „sukurti, o vėliau valdyti visuomenės nuomonę“, pareiškė V. Pozneris interviu RBK.

Rusija ir Vakarai ruošia tam tikrą taikos susitarimo „paktą“. Vienas iš esminių reikalavimų – V. Putino pasitraukimas iš valdžios, įsitikinęs Rusijos politologas Stanislavas Belkovskis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų