REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinio murto apimtame Honkonge sekmadienį vakare įvyko kruvinos muštynės, per kurias buvo sužeisti šeši žmonės, įskaitant vietos prodemokratinio judėjimo politiką, kuriam buvo nukąsta ausis.

Politinio murto apimtame Honkonge sekmadienį vakare įvyko kruvinos muštynės, per kurias buvo sužeisti šeši žmonės, įskaitant vietos prodemokratinio judėjimo politiką, kuriam buvo nukąsta ausis.

REKLAMA

Vidurdienį keliuose pusiau autonominio miesto prekybos centruose įvyko kelios spontaniškos protesto akcijos; daugelis jų peraugo į susirėmimus su riaušių policija.

Vis tik padėtis šiame tarptautiniame finansų centre buvo kiek ramesnė nei šeštadienį, kai demonstrantai kelias valandas susiremdavo su policininkais, tūkstančiams žmonių užplūdus gatves per nesankcionuotą eiseną.

Tačiau diena baigėsi žiauriomis muštynėmis, kilusiomis šalia vieno prekybos centro Tai Ku Šinge – viduriniosios klasės rajone, esančiame miesto pagrindinėje saloje, kur beveik visą vidurdienį protestavo aktyvistai.

Iš įvykio vietos tiesiogiai transliuotoje medžiagoje matyti prodemokratinį judėjimą palaikantis politikas Andrew Chiu, kuriam nukąsta beveik visa ausis.

REKLAMA
REKLAMA

Antras vyras buvo rastas netekęs sąmonės kraujo klane, o praeiviai desperatiškai mėgino sustabdyti kraujavimą.

Kitas vyras, dėvėjęs pilkus marškinėlius, buvo kruvinai sumuštas minios, apkaltinusios jį įvykdžius užpuolimą ir sužeidus kelis žmones.

REKLAMA

Muštynes nufilmavęs valstybinis transliuotojas RTHK pranešė, kad užpuolikas kalbėjo mandarinų kalba, kuri labiausiai paplitusi Kinijos žemyninėje dalyje. Taip pat pranešama, kad vyras ginčijosi su užpultais asmenimis dėl politikos, o paskui išsitraukė peilį.

Jis nukando A. Chiu ausį, kai šis vietos tarybos narys pamėgino sustabdyti užpuoliką po atakos. Ant žemės gulintis peilis buvo pastebėtas netoli prekybos centro, kur įvyko grumtynės.

Kaip naujienų agentūrai AFP pranešė policija, iš viso buvo sužeisti šeši žmonės – keturi vyrai ir dvi moterys. Pareigūnai nedetalizuodami pridūrė, kad buvo sulaikyti trys asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Protestai Honkonge prasidėjo birželio mėnesį dėl dabar jau atšaukto įstatymo projekto, kuriuo būtų buvę leista vykdyti ekstradicijas į žemyninę Kiniją, tačiau nuo to laiko išaugo į judėjimą, kurio šalininkai dabar siekia tiesioginių Honkongo vadovų rinkimų – tai buvo pažadėta, kai Didžioji Britanija 1997 metais grąžino miestą Kinijai.

Miestą krečiantys didžiuliai, dažnai smurtiniai, demokratijos šalininkų protestai aptemdė stabilumu garsėjusio finansinio centro reputaciją bei įstūmė jį į nuosmukį.

Pekinas nerodo ketinimų patenkinti protestuotojų reikalavimus dėl didesnių demokratinių laisvių ir policijos atskaitomybės. Savo ruožtu aktyvistai nerodo ketinimų apleisti gatves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų