REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į šiaurę nuo Los Andželo greit plintant miško gaisrui ketvirtadienį nurodyta evakuotis maždaug 50 tūkst. gyventojų.

Į šiaurę nuo Los Andželo greit plintant miško gaisrui ketvirtadienį nurodyta evakuotis maždaug 50 tūkst. gyventojų.

REKLAMA

Gaisras Santa Klaritoje maždaug 65 km į šiaurę nuo Los Andželo kilo ankstyvą popietę ir pučiant stipriam vėjui greit išdegino 2 023 ha, pranešė ugniagesiai.

Nevaldomas gaisras taip pat privertė uždaryti svarbų greitkelį ir kelis kitus kelius.

Ugnis, su kuria kovoja maždaug 500 ugniagesių, taip pat – specialūs lėktuvai ir sraigtasparniai, jau prarijo kelis namus ir kitus pastatus. 

Apie sužeistus žmones pranešimų kol kas nebuvo.

„Raginame visus evakuotis“, – sakė ugniagesių departamento atstovas.

Gaisras kilo didelėje Kalifornijos dalyje paskelbus aukščiausio laipsnio pavojų dėl gūsingo vėjo, aukštos oro temperatūros ir mažos oro drėgmės, kurie sudaro idealias sąlygas miškų gaisrams.

Ketvirtadienį šiaurinėje valstijos dalyje buvo atjungta elektra maždaug 180 tūkst. vartotojų. Panašios prevencinės priemonės taip pat taikomos tūkstančiams vartotojų labiau į pietus.

REKLAMA
REKLAMA

Elektros įmonės perspėjo, jog gali būti nurodyta atjungti elektrą ir daugiau vartotojų, kad sumažėtų atsitiktinai kylančių gaisrų pavojus.

Stiprus vėjas Kalifornijos šiaurėje penktadienį turėtų susilpnėti, bet sekmadienį tikriausiai vėl sustiprės, perspėjo Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS).

REKLAMA

Šios savaitės gaisrai kilo valstijai dar neatsigavus po 2017 ir 2018 metų miškų gaisrų, per kuriuos žuvo daugiau kaip 100 žmonių.

Gaisrams palankias sąlygas didele dalimi nulėmė daug metų trunkanti sausra.

„Tai emocingas laikas daugeliui žmonių, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Sonomos apygardos šerifas Markas Essickas (Markas Esikas). – Po mūsų bendruomenę nusiaubusių gaisrų praėjo vos dveji metai. Daugeliui tai bus labai įtemptas ir neramus metas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų