REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena Didžiojoje Britanijoje gyvenanti pora yra kaltinama užsakius savo įsivaikinto 11-mečio sūnaus žmogžudystę, kad galėtų gauti už tai draudimo pinigus. 

Viena Didžiojoje Britanijoje gyvenanti pora yra kaltinama užsakius savo įsivaikinto 11-mečio sūnaus žmogžudystę, kad galėtų gauti už tai draudimo pinigus. 

REKLAMA

11-metis Gopalas Sejani 2017-aisiais buvo pagrobtas dviejų motociklais atvažiavusių vyrų, subadytas peiliu ir paliktas Gudžarato apylinkėse. 

55-erių Arti Dhir ir 30-metis Kavalas Raijada, tuo metu kaip tik įsivaikino berniuką, buvo apdraudę jį sumai, atitinkančiai daugiau nei 170 tūkst. eurų, kuriuos iš draudimo bendrovės būtų gavę po 10 metų arba Gopalo mirties atveju, rašoma „The Independent“. 

Indijos teisėsaugos duomenimis, indų pora dar 2015-aisiais atvyko į Gudžaratą siekdama įsivaikinti vietos našlaitį. Jie laikraštyje patalpino skelbimą. Didžiojoje Britanijoje gyvenantys A. Dhiras ir K. Raijada neturėjo savo vaikų ir tapo Gopalo, kuris gyveno su savo seserimi ir jos vyru, globėjais. 

Kaltintojų teigimu, sutarus dėl įvaikinimo ir baigus tvarkytis dokumentaciją, pora pradėjo regzti nužudymo planus. 

REKLAMA
REKLAMA

Žmogžudystės metu buvo mirtinai sužalotas ir Gopalo pusbrolis, bandęs apginti berniuką nuo užpuolikų. Abu nukentėjusieji po kelių savaičių nuo patirtų sužalojimų mirė ligoninėje. 

REKLAMA

Teisėsaugos teigimu, A. Dhiras draudimo bendrovei pervedė du pavedimus po 15 tūkst. svarų (daugiau nei 17 tūkst. eurų). Tačiau draudimo išmokos jis negavo. 

Vietos policijai sukėlė įtarimų tai, kad prieš pat žmogžudystę už vaiką buvo sumokėta tokia didelė pinigų suma ir pasirašyta gyvybės draudimo sutartis, rašoma BBC. Pareigūnai taip pat tvirtina, kad tai buvo jau trečias pasikėsinimas į berniuko gyvybę. 

Dar labiau įtarimus poros atžvilgiu padidino faktas, kad vienas sulaikytas įtariamasis pareiškė esantis jųdviejų draugas. Viso šio nusikaltimo byloje buvo sulaikyti keturi vyrai. A. Dhir ir K. Raijadas Didžiojoje Britanijoje buvo sulaikyti 2017-aisiais, tačiau teismas atsisakė išduoti juos Indijos teisėsaugai. 

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos teismas atmetė Indijos prašymą pritaikyti porai ekstradicijos įstatymą baiminantis galimų žmogaus teisių pažeidimų. Teismo teigimu, įrodymų išduoti porą pakanka, tačiau jeigu jie būtų nuteisti Indijoje, tai reikštų dvigubą bausmę iki gyvos galvos be teisės į apeliaciją, kas „pažeistų jų teises“. 

Indijos valdžia turi galimybę šį sprendimą apskųsti. Artimiausias teismo svarstymas vyks 2020-ųjų sausį. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų