REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suomijos rytiniame Kuopijo mieste vienas jaunuolis šaltuoju ginklu antradienį puolė profesinės kolegijos mokinius ir nužudė vieną žmogų, o dar devynis sužeidė, pranešė policija.

Suomijos rytiniame Kuopijo mieste vienas jaunuolis šaltuoju ginklu antradienį puolė profesinės kolegijos mokinius ir nužudė vieną žmogų, o dar devynis sužeidė, pranešė policija.

REKLAMA

Cituodama įvykio liudininkus vietos žiniasklaida pranešė, kad ryte kardu ginkluotas jaunas vyras įsiveržė į savo profesinės kolegijos auditoriją.

„Įtariamasis buvo ginkluotas kažkokiu šaltuoju ginklu“, – naujienų agentūrai AFP sakė Rytų Suomijos policijos atstovė.

Užpuolikas, kuris yra Suomijos pilietis, taip pat turėjo šaunamąjį ginklą, sakoma policijos „Twitter“ žinutėje.

„Pareigūnai per šią situaciją panaudojo šaunamuosius ginklus. Policija sulaikė vieną užpuoliką. Sužeistieji buvo evakuoti“, – nurodė policija.

Pasak pareigūnų, sužeistas įtariamasis buvo areštuotas.

Incidentas įvyko profesinės mokyklos verslo studijų skyriaus laikinose patalpose, esančiose prekybos centre „Herman“.

REKLAMA
REKLAMA

Policija vėliau nurodė, kad įvykio vietoje padėtis valdoma ir kad pavojaus žmonėms nėra.

„Jis kirto kardu vienai merginai į kaklą ir dūrė į pilvą“, – laikraščiui „Keskisuomalainen“ sakė neįvardytas įvykio liudininkas. Užpuolikas taip pat padeginėjo „kažkokias nedideles padegamąsias bombas“, teigė leidinio pašnekovas.

REKLAMA

Priešais kolegiją esančiame garaže dirbanti kita liudininkė Roosa Kokkonen Suomijos televizijai MTV sakė mačiusi, kaip iš pastato išbėgo viena mokytoja kraujuojančia ranka.

„Kol bandžiau mokytojai padėti, išgirdau pagalbos šauksmus. Mokiniai bėgo (iš pastato) į mano garažą“, – pasakojo R. Kokkonen. 

Suomijos naujienų agentūrai STT moteris taip pat pasakojo, kad užpuoliko panaudotą ginklą mokiniai apibūdino kaip „ilgą kardą“. Jie pasakojo, kad vaikinas „ėmė klasėje švaistytis kardu“.

Motyvas – nežinomas

Policija kol kas nepatvirtino, koks buvo šio išpuolio motyvas. Taip pat nepatvirtinta informacija, jog įtariamasis yra kolegijos mokinys.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovė sakė AFP, jog du iš 10 per išpuolį sužeistų asmenų tebėra sunkios būklės.

Suomijos premjeras Antti Rinne socialiniame tinkle „Twitter“ pavadino šią ataką „šokiruojančia ir verta visiško pasmerkimo“. 

5,4 mln. gyventojų turinčioje Suomijoje smurtiniai nusikaltimai gana reti. Vis dėlto šio amžiaus pirmojo dešimtmečio pabaigoje šalies mokyklose įvyko dvejos šaudynės, sukrėtusios visuomenę ir privertusios pakeisti ginklų kontrolės įstatymus.

2007 metais pietiniame Jokelos miestelyje vienas 18-metis nužudė septynis mokinius ir vidurinės mokyklos direktorę.

2008-aisiais panašus išpuolis įvyko vakariniame Kauhajokio mieste veikiančiame taikomųjų mokslų universitete. Tąsyk 22 metų užpuolikas nušovė 10 žmonių.

2017 metais du žmonės žuvo ir aštuoni buvo sužeisti per peiliu ginkluoto užpuoliko ataką Suomijos pietvakariuose esančio Turku miesto pagrindinėje aikštėje. Užpuolikas Abderrahmanas Bouananeas, prieglobsčio pasiprašęs Maroko pilietis, vėliau buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už žmogžudystę ir pasikėsinimą nužudyti iš teroristinių paskatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų