REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Nori sodinti į kalėjimą už seksą be santuokos: indoneziečiai staiga suprato pabudę viduramžiuose (nuotr. SCANPIX)

Indonezijoje tūkstančiai demonstrantų išėjo į gatves protestuodami prieš baudžiamojo kodekso pataisas, kurios draudžia seksą iki vestuvių.

6

Indonezijoje tūkstančiai demonstrantų išėjo į gatves protestuodami prieš baudžiamojo kodekso pataisas, kurios draudžia seksą iki vestuvių.

REKLAMA

Šiuo metu įstatymo projektą svarsto šalies parlamentas.

Be sekso iki vestuvių draudimo, šis įstatymų projektas numato abortų draudimą, o taip pat uždraus įžeidinėti šalies prezidentą, valstybės simbolius ir religiją.

Protestai prieš tokį valdžios sumanymą kilo daugelyje Indonezijos miestų, gatvių protestuose dalyvauja tūkstančiai žmonių, daugelis kurių yra studentai. Viena iš moterų netgi atsinešė plakatą, kuria parašyta „Mano tarpvietė nepriklauso valdžiai“, rašoma BBC. 

Indonezijos sostinėje Džakartoje prasidėjo susidūrimai su policija: demonstrantai apmėtė pareigūnus akmenimis, o šie panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas.

REKLAMA
REKLAMA

Kas tai per įstatymų projektas?

Šis įstatymų projektas numato tokius pokyčius:

– Kriminalizuoti seksą iki santuokos ir įvesti bausmes už tai (iki metų kalėjimo).

– Įvesti bausmes už gyvenimą kartu poroje be santuokos (iki 6 mėnesių kalėjime).

– Uždrausti šalies prezidento ir viceprezidento, valstybės įstaigų ir simbolių (tokių kaip vėliava ir valstybės himnai), bei religijos įžeidimus.

REKLAMA

– Uždrausti abortus ir paskirti už tai bausmes (iki 4 metų kalėjimo), išskyrus tuos atvejus, kuomet nėštumas nutraukiamas dėl medicininių priežasčių arba išprievartavimo atvejais.

Indonezijos parlamentas turėjo svarstyti šį klausimą rugsėjo 24-ąją, tačiau šalies prezidentas Joko Widodo paprašė balsavimą nukelti į penktadienį, pareiškęs, kad dokumentus dar reikia redaguoti. 

Nepaisant to, kad įstatymų projektas dar bus redaguojamas, šalies gyventojams kyla nerimas dėl to, kad jis gali būti priimtas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų