REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik baigti skaičiuoti antradienį Izraelyje vykusių visuotinių rinkimų rezultatai patvirtino, kad aiškaus nugalėtojo nėra. 

Beveik baigti skaičiuoti antradienį Izraelyje vykusių visuotinių rinkimų rezultatai patvirtino, kad aiškaus nugalėtojo nėra. 

REKLAMA

Kaip rodo penktadienį paskelbti oficialūs duomenys, buvusio kariuomenės vado Benny Gantzo politinis aljansas turės didžiausią frakciją parlamente, tačiau tai neužtikrina jam didesnių šansų suformuoti daugumos koaliciją. 

Remiantis Izraelio rinkimų komiteto paskelbta informacija, B. Gantzo centristinis aljansas „Mėlyna ir balta“ 120 vietų parlamente užsitikrino 33 vietas, o premjero Benjamino Netanyahu dešiniojo sparno partija „Likud“ – 31 vietą.  

Rinkimų komitetas nurodė, kad galutiniai rezultatai bus paskelbti trečiadienį, o iki tada dar gali įvykti pokyčių.

Pasak komiteto, dar nesuskaičiuoti balsalapiai 14 apygardų, kur tebevyksta patikrinimas.

Izraelio žiniasklaidos teigimu, tai reiškia, kad suskaičiuota 99,8 proc. balsų.

Trečią vietą rinkimuose užėmė daugiausia arabiškas Jungtinio sąrašo aljansas, laimėjęs 13 mandatų, ketvirta liko ultraortodoksų partija „Shas“ su devyniomis vietomis parlamente.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena ultraortodoksų politinė jėga „Jungtinis Toros judaizmas“ ir buvusio gynybos ministro Avigdoro Liebermano nacionalistinė partija „Yisrael Beitenu“ („Izraelis – mūsų namai“) turės po aštuonis atstovus parlamente.

REKLAMA

Tokie rezultatai kelia grėsmę B. Netanyahu siekiui išlikti premjero poste ir tęsti savo vadovavimą vyriausybei – ilgiausią Izraelio istorijoje.

Ketvirtadienį jis pripažino, kad rinkimų rezultatai neleis jam formuoti dešiniojo sparno koalicijos, ir paragino B. Gantzą drauge formuoti vienybės vyriausybę.

B. Gantzas savo ruožtu pareiškė, kad jis turėtų būti vienybės vyriausybės vadovas, nes „Mėlyna ir balta“ iškovojo daugiausia mandatų.

Izraelio prezidentas Reuvenas Rivlinas sekmadienį planuoja pradėti konsultacijas su visomis į parlamentą patekusiomis partijomis ir tuomet paves kažkuriam iš politikų pamėginti suformuoti naują vyriausybę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų