REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Belgijoje gimusi Ursula von der Laeyen, naujoji Europos Komisijos prezidentė, atskleidė savo pasirinktus patikėtinius. „Politico“ surašė šmaikštų gidą, remdamiesi kuriuo skaitytojai gali susidaryti įspūdį apie būsimus Europos lyderius. Šaržuotos kritikos kliuvo ir Lietuvos atstovui – Virginijui Sinkevičiui.

Belgijoje gimusi Ursula von der Laeyen, naujoji Europos Komisijos prezidentė, atskleidė savo pasirinktus patikėtinius. „Politico“ surašė šmaikštų gidą, remdamiesi kuriuo skaitytojai gali susidaryti įspūdį apie būsimus Europos lyderius. Šaržuotos kritikos kliuvo ir Lietuvos atstovui – Virginijui Sinkevičiui.

REKLAMA

Ursula von der Leyen (Vokietija), prezidentė

Ji taps pirmąją Komisijos prezidente. Gimė Briuselyje. Lankė Europos mokyklą Ukle ir baigė ją likus dvejiems metams prieš ten atsirandant dabartiniam Didžiosios Britanijos premjerui Borisui Johnsonui. Septynių vaikų motina. Į politiką įsitraukė tik po to, kai baigė medicinos studijas. Atlaikė kaltinimus dėl jos plagiato jos moksliniame darbe. Kilo iš politikų šeimos – jos tėvas yra Ernstas Albrechtas, buvęs Žemutinės Saksonijos vadovas.

Dalyvavo TV šou „Die aktuelle Schaubude“, kur dainavo kartu su savo šeima. Albrechtų šeima 1978-aisiais netgi yra išleidusi singlą pavadinimu „Wohlauf in Gottes schöne Welt“ (liet. „Gera gražiame Dievo pasaulyje“). Londono Ekonomikos mokykloje studijas teko užbaigti pasinaudojus pseudonimu „Rose Ladson“, nes jos tėvas sužinojo apie galimą grėsmę – jo šeimai susidorojimu grasino „Raudonosios armijos frakcijos“ teroristai.

REKLAMA
REKLAMA

Prisijungė prie Krikščionių demokratų sąjungos 1990-aisiais, tą pačią dieną jos tėvas atsistatydino iš regiono premjero pareigų. Daugiau nei dešimtmetį susitikinėjo su Wolfgangu Schauble (vienas labiausiai patyrusių ir dirbančių Vokietijos politikų, krikščionis demokratas, – red. past.) pusryčių sykį savaitėje. Ilgiausiai dirbusi A. Merkel vyriausybėje ministrė.

REKLAMA

Baltijos šalių atstovai:

Estija – Kadri Simson, Energetika

Apibūdinama kaip „visada pasiruošusi“ ir „besišypsanti“. Anot vieno iš diplomatų, nėra technokratė. Taline yra žinoma kaip itin lojali savo Centro partijai. Nesėkmingai bandė mesti iššūkį partijos lyderiams dėl vadovavimo 2015-aisiais. Išauginta Tartu universitete, kurį estai apibūdina kaip „turintį savo dvasią“, kurią suprasi tik tada, kai aplankysi (jiems tikriausiai už tai atsidėkoja turizmo plėtotojai).

Latvija – Valdis Dombrovskis, Ekonomikos, kuri dirba žmonėms, vykdomasis viceprezidentas

Buvo premjeru beveik penkerius metus. Vyriausybei tuomet, siaučiant tarptautinei krizei, teko nubraukti atlyginimus ir mažinti išlaidas. Pasitraukė iš valdžios dėl prekybos centro griūties, dėl kurio žuvo 54 žmonės. Yra dirbęs laboratorijos asistentu Vokietijoje. Buvęs Europos Parlamento narys. Atvykęs į Briuselį buvo paskirtas Europos socialinio dialogo komiteto pirmininku.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas viešumoje labiau pasižymi disciplina negu plepumu (išskyrus gal tuos atvejus, kai išlenkia kelias taures su žiniasklaidos atstovais). Perėmė pasitraukusio britų atstovo Jonathano Hillo darbus finansų klausimais.

Lietuva – Virginijus Sinkevičius, Aplinka ir vandenynai

Nelabai panašus į aršų klimato kaitos ar lyčių lygybės klausimų apologetą (bent jau pačioje Lietuvoje), o tai gali sukelti problemų bendraujant su naująja bose. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, kuri ir pati nėra pakankamai žalia, lyginant su kitais žaliaisiais. Jauniausias Komisijos narys – 28 metai.

Politikoje atsidūrė 2016-aisiais. Yra žinomas kaip savo kabinete laikantis kepurėlę su Donaldo Trumpo šūkiu „Make America Great Again“. Studijavo Didžiojoje Britanijoje ir Nyderlanduose. Dirbo „Lithuania Tribune“ portale. Yra laimėjęs „Best Solution for Better Business Environment of the Year“ (liet. „Geriausias metų sprendimas geresnei verslo aplinkai“) apdovanojimą, kad ir ką tai reikštų.

Ekspertai įvertino, ką gavo Sinkevičius: tikrai ne pats stipriausias postas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų