REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusiją supurtė skandalinga istorija, į kurią įsivėlė šalies jaunimo rinktinės narė ir Anapos pareigūnai. Mergina apkaltino du policininkus privertus ją užsiimti seksu tam, kad nebūtų surašytas administracinis protokolas dėl netinkamo elgesio viešumoje, kuris galėjo sugriauti jos sportinę karjerą. Patys pareigūnai kaltinimus neigia.

Rusiją supurtė skandalinga istorija, į kurią įsivėlė šalies jaunimo rinktinės narė ir Anapos pareigūnai. Mergina apkaltino du policininkus privertus ją užsiimti seksu tam, kad nebūtų surašytas administracinis protokolas dėl netinkamo elgesio viešumoje, kuris galėjo sugriauti jos sportinę karjerą. Patys pareigūnai kaltinimus neigia.

REKLAMA

Šioje istorijoje kol kas daugiau klausimų negu atsakymų. Nepaisant to, kad įtariamieji policininkai buvo atleisti iš darbo tą pačią dieną, kai buvo pateiktas merginos pareiškimas, teks laukti teismo ekspertizės atsakymų.

Kas yra žinoma

Rugpjūčio 26-osios naktį Rusijos kurorto Anapos paplūdimyje buvo užklupta besimylinti porelė. Rusijos pareigūnai darbinių filmavimo kamerų neturėjo, tačiau procesą užfiksavo telefonu.

Priėjęs vienas iš pareigūnų paklausia skubiai besirengiančios poros: „Ar pavyksta?“. Mergina, 17-metė paplūdimio tinklininkė iš Maskvos, atstovaujanti Rusijos jaunimo rinktinę, bando bėgti, tačiau pareigūnas su telefonu rankoje ją pasiveja. Tuomet jis griežtai klausia jos, ką ji daro, kodėl stumdosi. Girdisi, kad paauglė ne sykį kartoja „atsiprašau“. Tuomet įpykęs pareigūnas pakeltu tonu sako: „Dabar jūs man sėsite (rus. žarg., zajedete) ilgam!“.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau vaizdo įrašas nutrūksta. Tačiau, merginos teigimu, policininkai panaudojo psichologinį spaudimą juos patenkinti lytiniu būdu. Pasak nukentėjusiosios, prievartą prieš ją naudojo du pareigūnai, o trečiasis stovėjo nuošaliau. Jos teigimu, buvo leista rinktis tarp prievartos ir administracinės baudos bei arešto, kas galėjo sugadinti sportininkės karjerą.

REKLAMA

Maža to, vėliau internete buvo paviešintas vaizdo įrašas iš paplūdimio, taip grubiai pažeidžiant poros privatumą.

Tą pačią naktį ji papasakojo apie įvykį treneriui. Kitą dieną ji nuėjo į policiją ir parašė pareiškimą. Anapos policijoje pasipylė atleidimai. Buvo atleisti iš darbo ne tik trys įtariamieji pareigūnai, tačiau ir miesto policijos vadas. Taip pat sprendžiamas tiesioginių įtariamųjų, kuriems gresia iki 5 metų kalėjimo, vadų likimas.

Yra žinoma, kad vienas iš įtariamųjų yra vedęs, turi du mažamečius vaikus.

Prieštaringi pareigūnų parodymai

Vaizdo įraše aiškiai girdisi, kaip vienas iš pareigūnų merginai aiškina, kad „tuoj sėsi 15-ai parų“, tačiau vieno jų advokatas Rusijos žiniasklaidai vėliau tvirtino, kad pareigūnai „pakalbėjo su mergina, pasakė, kad ji nepadarė nusižengimo, nes vieta buvo atokiai nuo žmonių ir grąžino ją kartu buvusiam jaunuoliui, o vėliau tęsė patruliavimą“.

REKLAMA
REKLAMA

Neįtikinama buvo ir įtariamųjų advokato versija dėl vaizdo filmavimo. Jo teigimu, pareigūnas filmavo jaunuolius todėl, kad „galėjo būti vykdomas nusikaltimas, merginą galėjo prievartauti, o vaizdo įrašas būtų traktuojamas kaip įrodymas“.

Taip pat nėra aiškus trečiojo pareigūno vaidmuo. Mergina tvirtino, kad jis stovėjo atokiau, vieno iš kaltinamųjų advokatas aiškina, kad trečiasis pareigūnas visiškai nebendravo su nukentėjusiąja. Tačiau areštinėje atsidūrė visi trys.

Maža to, pareigūnai Rusijos žiniasklaidai nutekino kitą vaizdo įrašą iš vieno Anapos naktinio klubo, kuriame nukentėjusioji tariamai šoka su draugais ir linksminasi praėjus dviem valandoms po tariamo išprievartavimo. Advokato teigimu, mergina paplūdimyje buvo apsvaigusi nuo alkoholio, tačiau ne tiek, kad jai būtų taikomos administracinės priemonės, o vėliau klube gausiai vartojo alkoholinius gėrimus.

Pareigūnai tvirtina, kad merginą „atidavė į rankas jos vaikinui“, kuris, jų advokato teigimu, yra Rusijos tinklinio rinktinės narys, o mergina aiškina, kad pareigūnai ją pristatė į sporto bazę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų