REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirtis visada yra tragedija ir jos priežastys skirtingos. Daugelis žmonių sulaukia senatvės, o kai kurie miršta netikėtai dėl pačių keisčiausių aplinkybių sutapimo. Tačiau žmonijos istorijoje yra tokių keistų mirčių pavyzdžių, kad kartais sunku patikėti jų realumu.

Mirtis visada yra tragedija ir jos priežastys skirtingos. Daugelis žmonių sulaukia senatvės, o kai kurie miršta netikėtai dėl pačių keisčiausių aplinkybių sutapimo. Tačiau žmonijos istorijoje yra tokių keistų mirčių pavyzdžių, kad kartais sunku patikėti jų realumu.

REKLAMA

Defenetracija – kankinimo būdas išmetant auką pro langą

Iškritimas pro langą ar tyčinis žmogaus išstūmimas nėra pati rečiausia mirties priežastis. Tačiau, tikėtina, kad mažai kas bus girdėjęs apie Prahoje net dusyk panaudotą defenetracijos būdą kaip bausmę. Pirmoji masinė defenetracija buvo įvykdyta 1419 metais, kuomet minia įtūžusių čekų įsiveržė į vietos savivaldos pastatą. Teisėjas, burmistras ir dar penki žmonės buvo išmesti pro langą ant pagrindinės miesto aikštės.

1483-iaisiais Prahoje kilo žiaurus perversmas, kurio metu Senojo ir Naujojo miestų vadovai taip pat buvo išmesti iš savo darbo vietų. Pro langą.

REKLAMA
REKLAMA

1618-aisiais prasidėjo susidūrimai tarp katalikų ir protestantų, kurių kovos pažymėjo 30-ies metų karo pradžią. Protestantai pro langą išmetė katalikus regentus Jaroslavą Martinicą ir Vilemą Slavatą, kartu su jų sekretoriumi. Nepaisant užpuolikų kėslų, pro langą išmesti vyrai išgyveno.

REKLAMA

Kodėl būtent Čekijos istorija pažymėta defenetracijos pavyzdžiais išlieka paslaptimi.

Mirtis nuo vėžlio

Kas galėtų pagalvoti, kad vėžlys gali sukelti gyvybei pavojingų sužalojimų žmogui? Tačiau Senovės Graikijos dramaturgas Eschilas 456 m. pr. m. e., manoma, žuvo kuomet ant jo galvos nukrito vėžlys.

Anot legendos, grobį nešęs paukštis pamanė, kad Eschilo plikė yra akmuo ir paleido vėžlį, norėdamas „suskaldyti kiautą“.

Maža to, tvirtinama, kad Eschilas buvo sulaukęs pranašystės, kad jo laukia mirtis nuo krentančio daikto. Todėl jis dirbdavo tik atvirose vietovėse lauke, kur manėsi būsiąs saugus nuo netikėtos mirties.

REKLAMA
REKLAMA

Mirtis nuo teniso kamuoliuko

1983-ųjų rugsėjo 10-ąją vieną vyrą mirtis ištiko JAV jaunimo teniso čempionato metu Niujorke. Richardas Wertheimas buvo linijos teisėju ir sėdėjo ant kėdės šalia vidurio linijos.

Švedų tenisininkas Stefanas Edbergas prastai atmušė kamuolį ir šis pateikė tiesiai į 60-mečio amerikiečių teisėjo kirkšnį. Nuo stipraus smūgio teisėjas loštelėjo atgal, nukrito į apačią ir stipriai susitrenkė galvą į grindinį.

Vyrą be sąmonės pristatė į ligoninę, tačiau po penkių dienų jis mirė. Šeima pateikė ieškinį JAV Teniso asociacijai, reikalaudama 2 mln. dolerių, tačiau teismas paskyrė tik 165 tūkst.

Jaunasis Stefanas labai pergyveno dėl šios nelaimės, tačiau tai nesutrukdė jam vėliau tapti nr. 1 pasaulyje tiek vienetų, tiek ir dvejetų varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutraiškytas kaktuso

Didžioji karnegija – žymieji kaktusai, kuriuos mes matome vesternuose. Prieš pasiekdami savo maksimalų aukštį šie augalai gali augti ir šimtmetį.

Indėnų vadinami „saguaro“ augalai šiuo metu yra nykstantys dėl besikeičiančių gamtos sąlygų, vandalizmo ir prekybos juodojoje rinkoje.

1982-aisiais vienas gigantiškas kaktusas kovojo iki galo, nelygioje kovoje pasiėmęs ir vieno iš užpuolikų gyvybę. Tuomet keli draugai nusprendė praleisti dieną Arizonos dykumoje. 27-erių Davidas Grundmanas pasirinko 8 metrų aukščio kaktusą kaip taikinį šaudymui. Jis atsistojo už 3 metrų nuo augalo ir dusyk iššovė iš savo ginklo, tačiau įvykiai pakrypo netikėta linkme. Viena iš kaktuso šakų krisdama prispaudė šaulį ir šis mirė vietoje.

REKLAMA

Prabangus šalikas

Šokėja Isadora Duncan XX a. pradžioje buvo tikra scenos žvaigždė. Pasaulį šokiravo jos netikėta žūtis Nicoje. 1927-aisiais moteris važiavo automobiliu keleivio vietoje, kuomet netikėtai jos ilgas, nuostabaus grožio šalikas pateko po važiuojančios mašinos ratu. Apsivyniojęs aplink ašį jis truktelėjo Isadorą taip stipriai, kad ją tiesiog išsviedė iš automobilio. Krisdama ant žemės ji susilaužė kaklą ir mirė vietoje.

Beje, 1913-aisiais automobilio avarijoje (automobilis nukrito į upę) žuvo ir du šokėjos vaikai, keliavę kartu su aukle.

Sutraiškytas karsto

Nešti karstą – liūdna užduotis, tačiau ji tikrai nepasižymi didele rizika. Tačiau vienam žmogui šis užsiėmimas baigėsi tragiškai.

REKLAMA

1872-aisiais Londono gyventojas Henry Tayloras ėjo kartu su laidotuvių procesija į vietos kapines. Jis buvo vienas iš tų šešių asmenų, kurie nešė karstą, tačiau eiti teko siauru takeliu, kuris po neseniai praūžusių liūčių buvo dar ir slidus. Laidotuvių procesijai vadovavę asmenys paprašė, kad karstą nešę asmenys pasisuktų – reikėjo atsistoti taip, kad būtų patogu nuleisti karstą į duobę.

Besisukdamas H. Tayloras slystelėjo ant akmens ir nukrito, likę vyrai neišlaikė svorio ir paleido karstą iš rankų, kuris ir sutraiškė nelaimėlį Henry.

Mirė juokdamasis

Sakoma, kad juokas – geriausias vaistas ar, kad nuo juoko dar niekas nemirė. Sunku dabar patikrinti šį faktą, tačiau legenda byloja, kad ekscentriškas škotų didikas ir rašytojas Thomas Urquhartas (1611-1660), sužinojęs apie karaliaus Karlo II sugrįžimą į sostą juokėsi taip stipriai, kad mirė.

Manoma, kad tokiais atvejais žmogų mirtis ištikti gali dviem atvejais – dusulio ir, labiau tikėtina, dėl širdies nepakankamumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų